O δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, παρουσίασε την Πέμπτη 24 Φεβρουαρίου 2022 τον νέο πρόεδρο του Δημοτικού Ωδείου Καβάλας, Παναγιώτη Παπαδόπουλο. Σύμφωνα με δελτίο Τύπου, τον χαρακτήρισε ως «παιδί του Δημοτικού Ωδείου» δεδομένου ότι, από αυτό άρχισε τις μουσικές σπουδές του, ενώ το υπηρέτησε παλιότερα και ως μέλος της διοίκησής του.

Μιλώντας για την πορεία του νέου προέδρου, ανέφερε τα βήματα που έκανε στο Κρατικό Ωδείο, το Μουσικό Τμήμα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.), το μεταπτυχιακό του στην Γαλλία και την εκπαιδευτική του ιδιότητα ως καθηγητή της μουσικής. «Το αγαπά και είμαι σίγουρος ότι θα προσφέρει τα μέγιστα στο Ωδείο, ώστε να συνεχιστεί η προσπάθεια για προαγωγή της μουσικής εκπαίδευσης στον Δήμο μας», είπε ο δήμαρχος.

Ο Π. Παπαδόπουλος τόνισε ότι, το Δημοτικό Ωδείο αποτελεί ένα από τα πιο σημαντικά επαρχιακά Ωδεία στην Ελλάδα και εξέφρασε την βούληση να αυξήσει την ποιότητα της παρεχόμενης μουσικής εκπαίδευσης και να γίνει το Ωδείο σημαντικός συντελεστής στην πολιτιστική ζωή του Δήμου.

Αμφότεροι αναφέρθηκαν στον απερχόμενο πρόεδρο, Κοσμά Χαρπαντίδη, τον οποίο ο δήμαρχος ευχαρίστησε για την μεγάλη προσφορά του, ενώ ο νέος πρόεδρος δήλωσε ότι παραλαμβάνει το Ωδείο σχεδόν καθαρό από οικονομικές εκκρεμότητες και καλλιτεχνικά σε υψηλό επίπεδο, με πρόσφατο επίτευγμα την συνδιοργάνωση της όπερας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ