• Η ψηφοφορία για την ανάδειξη του «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», την περασμένη Δευτέρα 21 Οκτωβρίου 2019 στο δημοτικό συμβούλιο Δήμου Καβάλας ήταν μυστική. Ωστόσο, έγραψε συνάδελφος σε τοπική εφημερίδα, ότι τα μέλη της παράταξης του δημάρχου ψήφισαν την υποψήφια Μαγδαληνή Καρακατσάνη, δικηγόρο στο επάγγελμα, η οποία έλαβε 11 ψήφους. Απ’ όσο γνωρίζουμε, οι επικεφαλής των παρατάξεων δεν τοποθετήθηκαν δημοσίως για το πρόσωπο που θα στηρίξουν, αφού δεν ήταν γνωστές οι υποψηφιότητες έως την ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
  • Το δήλωσε και ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, την επόμενη ημέρα σε ραδιοφωνικό σταθμό. «Δεν υπήρξε συνεννόηση, για να τοποθετήσουμε στη θέση αυτή τον κύριο Αθανασίου. Ήξερα, όμως, πως η πρόταση όλων θα ήταν ο κύριος Αθανασίου και συνεπώς θα εκλεγόταν. Για το λόγο αυτό, δεν προσπάθησα ούτε να ακυρώσω την εκλογή, ούτε να καθυστερήσω τη διαδικασία», είπε.
  • Εάν όντως δεν υπήρξε συνεννόηση μεταξύ των παρατάξεων για τη στήριξη συγκεκριμένης υποψηφιότητας και αν ο Θ. Μουριάδης γνώριζε πως η πρόταση των των άλλων παρατάξεων θα ήταν ο Θανάσης Αθανασίου, μπορούμε να βγάλουμε το ακόλουθο συμπέρασμα, με βάση το αποτέλεσμα της ψηφοφορίας. Σ’ ένα ζήτημα ουσιαστικό για τη λειτουργία του Δήμου, όπως είναι η εκλογή «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης», δόθηκε πολιτική χροιά από τις παρατάξεις. Από τη μία πλευρά, όπως ανέφερε ο δήμαρχος, ήταν η πλειοψηφία που επέλεξε τον πρώην πρόεδρο του Δικηγορικού Συλλόγου Καβάλας, Θανάση Αθανασίου και από την άλλη πλευρά, οι παρατάξεις «Σύγχρονος Δήμος» και «Συμπαράταξη Πολιτών», που στήριξαν την υποψηφιότητα της Μ. Καρακατσάνη. Ο Χρήστος Ποτόλιας απείχε από τη ψηφοφορία, ενώ βρέθηκε μία λευκή ψήφος και μία ψήφος υπέρ του Αναστάσιου Κυριατζή.
  • Ο Κώστας Κουνάκος μίλησε για νίκη της δημοκρατίας, δηλαδή της πλειοψηφίας, αλλά η εκλογή του Θανάση Αθανασίου ήταν οριακή (σ.σ. έλαβε 26 ψήφους, δηλαδή δύο περισσότερους από τα 3/5 των παριστάμενων δημοτικών συμβούλων). Θα μπορούσε να εκλεγεί πιο άνετα, αν στηριζόταν και από τις παρατάξεις του «Σύγχρονου Δήμου» και της «Συμπαράταξης Πολιτών».
  • Η ψηφοφορία για την εκλογή «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης» έδειξε ότι διαμορφώνεται ένας συσχετισμός δυνάμεων εντός του δημοτικού συμβουλίου και ότι ο Θ. Μουριάδης, έως σήμερα, δεν έχει κάνει πράξη την προεκλογική υπόσχεση περί συνεργασίας με τις άλλες παρατάξεις και ευρύτερων συναινέσεων. Θεωρούμε πως θα βρει μπροστά του, στις ερχόμενες κρίσιμες συνεδριάσεις, τη στάση που είχε στις επιλογές προσώπων για τα διοικητικά συμβούλια των Νομικών Προσώπων και των δημοτικών επιχειρήσεων και για τον «συμπαραστάτη του δημότη και της επιχείρησης».
  • Προμηνύεται μία δύσκολη περίοδος στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας για την παράταξη του, διότι δεν έκανε από την αρχή το βήμα της προσέγγισης προς τις υπόλοιπες παρατάξεις και προσπαθεί να διοικήσει σαν να έχει την πλειοψηφία στις έδρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ