Δυόμισι, περίπου, ώρες διήρκησε η συνεδρίαση του Συντονιστικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας (Σ.Ο.Π.Π.) Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Δευτέρας 1 Απριλίου 2019 στην αίθουσα «Νικόλαος Μάρτης». Ο χωρικός αντιπεριφερειάρχης και επικεφαλής του Σ.Ο.Π.Π., Θόδωρος Μαρκόπουλος, δήλωσε ότι ήταν η πιο ουσιαστική συνεδρίαση του οργάνου στα χρόνια που ασκεί την προεδρία. Καταρχάς, γιατί οι επισημάνσεις που έγιναν στην προηγούμενη συνεδρίαση υλοποιήθηκαν και γιατί τέθηκαν ουσιαστικά ζητήματα.

Στο σχετικό δελτίο Τύπου αναφέρονται τα ακόλουθα: «Συγκλήθηκε και συνεδρίασε τη Δευτέρα 1 Απριλίου 2019, το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας, με θέμα: «Σχεδιασμός και δράσεις Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση κινδύνων λόγω των δασικών πυρκαγιών». Στη συνεδρίαση προήδρευσε ο αντιπεριφερειάρχης και πρόεδρος του Σ.Ο.Π.Π. Π.Ε. Καβάλας, Θεόδωρος Μαρκόπουλος, παραβρέθηκαν: από τον Δήμο Καβάλας, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Ανέστης Τσουρουκίδης και ο εντεταλμένος σύμβουλος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Θεόδωρος Τζατζάρης, από τον Δήμο Παγγαίου, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Κωνσταντίνος Τσάκαλος, από τον Δήμο Θάσου, ο υπεύθυνος για θέματα Πολιτικής Προστασίας, Αχιλλέας Σταμούλης, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης, Αλέξιος Αναστασίου, ο διευθυντής της Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, Κωνσταντίνος Χουβαρδάς, υπηρεσιακοί παράγοντες των Διευθύνσεων Τεχνικών Έργων, Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας και Ανάπτυξης της Π.Ε. Καβάλας, καθώς και φορείς και σύλλογοι των Π.Ε. Καβάλας-Θάσου που προσκλήθηκαν.

Σχετικά με το θέμα των πυρκαγιών την επερχόμενη αντιπυρική περίοδο, αναφέρθηκαν οι αρμοδιότητες του κάθε φορέα, καθώς και οι ενέργειες στις οποίες πρέπει να προβεί, ούτως ώστε να είναι σε ετοιμότητα την περίοδο από τον Μάιο έως και τον Οκτώβριος του 2019. Μεταξύ των προβλημάτων που τέθηκαν, ήταν η έλλειψη προσωπικού, χρημάτων και μέσων, πράγματα που δυσκολεύουν το έργο των εμπλεκόμενων φορέων. Η Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ., θα ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για όλη την Περιφέρεια. Τέθηκαν, ακόμα, οι προτεραιότητες που πρέπει διεξοδικά να απασχολήσουν τις συνεδριάσεις των Συντονιστικών Τοπικών Οργάνων των Δήμων, ενώ συζητήθηκαν ειδικότερα ζητήματα, που αφορούν στο χειρισμό, π.χ., της απαγόρευσης κυκλοφορίας κατά την αντιπυρική περίοδο. Στο τέλος, ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας επανέλαβε το πάγιο αίτημα, για τη δρομολόγηση της ίδρυσης νέας οργανικής μονάδας της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας στη νότια Θάσο. Πριν την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, εγκρίθηκε η εισήγηση του προέδρου του Σ.Ο.Π.Π. και δόθηκε η εξουσιοδότηση, για την έκδοση αποφάσεων απαγόρευσης της κυκλοφορίας».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ