-Ο Θίοντορ έκανε την κρίσιμη πρόβλεψη, ενόψει των δημοτικών εκλογών του Οκτωβρίου. Είπε στον Makis, ότι δεν θα βρεθεί στην θέση του δημάρχου Καβάλας από την 1η Ιανουαρίου 2024. «Μπορεί να βρεθεί κάποιος άλλος στην θέση αυτή, αλλά εσύ όχι», του είπε, ευθαρσώς και με αρκετή σιγουριά, στην συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου. Νωρίτερα, ο Makis δήλωσε πως θα είναι ο επόμενος δήμαρχος κι αν δεν τα καταφέρει, θα εργαστεί για να αλλάξει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας.

-Υπάρχει μία αμφιβολία, μία ανασφάλεια, στον Θίοντορ και τον Makis, για το αποτέλεσμα των εκλογών. Κι ας είναι τα δύο «φαβορί» για την νίκη στις 15 Οκτωβρίου, που θα διεξαχθεί ο β΄ γύρος των εκλογών. Με την αντιπαράθεση τους «δείχνουν» ότι μπορεί να προκύψει άλλο πρόσωπο, το οποίο θα «μπει σφήνα» και θα ανατρέψει τις μετρήσεις των δημοσκόπων. Θα τολμήσω, καρντάσια, να ερμηνεύσω το «βαθύτερο νόημα» των φραστικών αντεγκλήσεων του Θίοντορ και του Makis.

-Είναι προφανές ότι, η μεταξύ τους αντιπαράθεση δεν έχει πολιτικό χαρακτήρα, αλλά προσωπικό. Ο Θίοντορ δεν τρέφει εκτίμηση για τον Makis ως προσωπικότητα, ενώ ο Makis θεωρεί τον Θίοντορ τυχερό που εκλέχτηκε δήμαρχος και του «πήρε την μπουκιά από το στόμα» στις εκλογές του 2019. Έχω την διαίσθηση, καρντάσια, ότι, αν βρεθούν αντίπαλοι στον β΄ γύρο των εκλογών οι δυο τους, ο Θίοντορ θα είναι ο νικητής! Ο Θίοντορ υστερεί στο επικοινωνιακό παιχνίδι και παρά τις χαμηλές προσδοκίες που δημιούργησε στην πρώτη θητεία του, εμπνέει περισσότερη εμπιστοσύνη στους ψηφοφόρους από τον Makis. Όπως και να το κάνουμε, είναι η «δοκιμασμένη λύση».

-Μπορεί να πελαγοδρόμησε για τέσσερα χρόνια στην διοίκηση, ωστόσο δεν έκανε το μεγάλο λάθος, σε βάρος του τόπου και των πολιτών. Συγκρατήθηκε, γιατί κατάλαβε ότι η επιθυμία του, δεν συμπλέει με την γνώμη των «αντιπολιτευόμενων» και κυρίως της τοπικής κοινωνίας. Ο Makis είχε την μεγάλη ευκαιρία να βρεθεί απέναντι στην Δήμητρα Τσανάκα και να νικήσει το 2019. Αν βρεθεί απέναντι στον Θίοντορ το 2023 στον β΄ γύρο των εκλογών, θα φανεί αν ο επικοινωνιακός χαρακτήρας του, είναι το προσόν που θα τον αναδείξει νικητή.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ