Κλιμάκιο του Μηχανικού του στρατού, με επικεφαλής τον διευθυντή της Μονάδας Μελετών και Κατασκευών (ΜΟ.Μ.ΚΑ.) του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας (Γ.Ε.ΕΘ.Α.), ταξίαρχο Μιχαήλ Κλούβα, που συνοδευόταν από το επιτελείο του, πολιτικούς μηχανικούς και άλλους τεχνικούς, επισκέφτηκε τη δήμαρχο, Δήμητρα Τσανάκα, στο Δημαρχείο Καβάλας, όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εργασίας, για το ζήτημα της κατασκευής γέφυρας τύπου Bailey στο τμήμα της γέφυρας στην οδό Αμερικανικού Ερυθρού Σταυρού που υποχώρησε.

Η δήμαρχος, όπως αναφέρει το δελτίο Τύπου, με επιστολή προς τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, ζήτησε να εγκατασταθεί τέτοιου τύπου γέφυρα, προκειμένου να διευκολύνεται η κυκλοφορία των οχημάτων, έως ότου γίνει η οριστική αποκατάσταση της ζημιάς στη γέφυρα. Κατ’ εντολή του υπουργού Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελου Αποστολάκη, ήλθε το κλιμάκιο και πραγματοποίησε επιτόπια αυτοψία στη γέφυρα, συνοδευόμενο από την αντιδήμαρχο Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, Ευαγγελία Δρακονάκη και μηχανικούς της Υπηρεσίας του Δήμου.

Στη σύσκεψη που ακολούθησε, στο γραφείο της δημάρχου, ο ταξίαρχος και οι μηχανικοί του στρατού, δήλωσαν ότι είναι εφικτή η εγκατάσταση της γέφυρας τύπου Bailey, εφ’ όσον θα πληρούνται κάποιες βασικές προϋποθέσεις, όπως η ύπαρξη μελέτης για τη στατική επάρκεια των υπόλοιπων τμημάτων της γέφυρας. Οι εκπρόσωποι του ελληνικού στρατού δήλωσαν ότι, δεν μπορούν να αποφανθεί σχετικά με τη στατική επάρκεια, ενώ η Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Καβάλας σημείωσε πως δεν έχει την αρμοδιότητα και τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει τέτοια μελέτη.

Στη σύσκεψη παρέστη και ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας. Ο ταξίαρχος δεσμεύτηκε ότι, τις επόμενες ημέρες, θα υπάρξει αλληλογραφία και θα αποστείλει εγγράφως τις απαντήσεις του. Τέλος, συζητήθηκαν και άλλα τεχνικά ζητήματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ