• Τις προηγούμενες ημέρες έγινε αρκετή συζήτηση, για την οφειλή προς τον προμηθευτή πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης του Δήμου Καβάλας. Το ζήτημα χειρίστηκε, μάλιστα, ο ίδιος ο Θίοντορ και κατάφερε να κάνει συμβιβασμό με τον προμηθευτή, όπως ανέφερε στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.
  • Ο διευθυντής της Οικονομικής Υπηρεσίας του Δήμου, Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου, έδωσε συνέντευξη σε ραδιοφωνικό σταθμό και είπε πως περίπου δύο εκατομμύρια ευρώ από τις προμήθειες του Δήμου Καβάλας «πέφτουν» στην τοπική αγορά. Από την ανάλυση των δαπανών και σε συνεργασία με τους δικούς μας προμηθευτές, ανέφερε, διαπιστώθηκε ότι το 50% των προμηθειών πηγαίνει σε επαγγελματίες της πόλης. Και ότι, με βάση κάποιους αλγόριθμους, οι εργαζόμενοι των επιχειρήσεων των προμηθευτών «ρίχνουν» στην τοπική αγορά τα δύο εκατομμύρια ευρώ.
  • Καταρχάς, μου κάνει εντύπωση, καρντάσια, ότι ένας υπηρεσιακός παράγοντας συνεχίζει να κάνει πολιτική και να δίνει συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης ως «εκπρόσωπος» της δημοτικής Αρχής. Επειδή παρακολούθησε τη συνάντηση των εταίρων ευρωπαϊκού προγράμματος, μαζί με την προϊσταμένη του τμήματος προμηθειών του Δήμου Καβάλας, δεν σημαίνει πως είναι εκπρόσωπος του φορέα.
  • Ο υπηρεσιακός παράγοντας ενημερώνει τον πολιτικό προϊστάμενο για το αποτέλεσμα της συνάντησης, ώστε να μπορεί να απαντήσει στα ερωτήματα των δημοσιογράφων. Αλλά, ποιος είναι ο πολιτικός προϊστάμενος του Γιάννη Χατζηκωνσταντίνου; Μπορούν οι υπηρεσιακοί παράγοντες να δίνουν συνεντεύξεις για ζητήματα του Δήμου;
  • Όσον αφορά τους προμηθευτές, η συμμετοχή στους διαγωνισμούς που κάνει ο Δήμος Καβάλας εξαρτάται από το αντικείμενο. Για παράδειγμα στα καύσιμα, όπως προανέφερα, είναι λογικό να συμμετέχουν ντόπιες επιχειρήσεις. Γιατί να δηλώσει συμμετοχή μία επιχείρηση από τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τη Λαμία, ή την Αθήνα, για να προμηθεύσει με πετρέλαιο τον Δήμο Καβάλας; Γι’ αυτό η πλειοψηφία των προμηθευτών είναι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, ενώ στις μεγάλες προμήθειες, που δεν μπορούν να ανταποκριθούν οι ντόπιες επιχειρήσεις, συμμετέχουν εταιρείες απ’ όλη την Ελλάδα. Πόσους μεγάλους διαγωνισμούς, όμως, κάνει κάθε χρόνο ο Δήμος Καβάλας;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ