-«Ας πάει και το παλιάμπελο… για χάρη σου», αναφώνησε πριν από αρκετά, αρκετά, μα αρκετά έτη, ένας χωρικός στο θέατρο «Μπούκουρα» στην Αθήνα, εκφράζοντας τον θαυμασμό του για την Ιταλίδα καλλιτέχνιδα (τραγουδίστρια), Ρίτα Μπάσο, η οποία είχε «ξεσηκώσει» το αθηναϊκό κοινό. Για την ερμηνεία της, οι εύποροι αστοί έκαναν ακριβά δώρα κι ένα βράδυ, από τις πίσω θέσεις της πλατείας του θεάτρου, ακούστηκε ο χωρικός να λέει την γνωστή φράση. Φαίνεται πως ο συμπαθής κάτοικος της υπαίθρου πούλησε έναν αμπελώνα, για να κάνει το δικό του δώρο στην Ιταλίδα καλλιτέχνιδα.

-Ποια σχέση μπορεί να έχει η παροιμιώδης φράση, με την ψήφιση του σχεδίου νόμου για τον γάμο των ομόφυλων «ζευγαριών»; Μερικοί σχολίασαν ότι, ο Κυριάκος Μητσοτάκης βιάστηκε να φέρει το συγκεκριμένο ζήτημα στην Βουλή των Ελλήνων. Δεν βιάστηκε καθόλου. Είναι καλά μελετημένη η κίνηση αυτή και πέτυχε τον στόχο της! Πέτυχε, καταρχάς, να «περιχαρακώσει» τους βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, που βάζουν πάνω απ’ όλα την «κομματική πειθαρχία» και είναι άτομα χωρίς πολιτικό ανάστημα. Αυτά τα άτομα, δεν τολμούν να εκφράσουν διαφορετική άποψη από εκείνη του «αρχηγού» του κόμματος, πόσο μάλλον να ψηφίσουν αντίθετα στην νομοθετική εισήγηση της κυβέρνησης.

-Πέτυχε, ακόμα, να δημιουργήσει «κρίση συνείδησης» στους βουλευτές που γαλουχήθηκαν με τις παραδοσιακές αρχές, με βαθιά πίστη στην Ελλάδα, την Δημοκρατία και την Ορθοδοξία, όπως ο βουλευτής Καβάλας, Γιάννης Πασχαλίδης, ο οποίος αν καταψήφισε το νομοσχέδιο, δεν έπαθε «κρίση πολιτικής ταυτότητας»! «Η επιλογή μου αυτή, δεν ενέχει σε καμία περίπτωση αντίθεση στις αρχές και στις αξίες της Νέας Δημοκρατίας, ούτε αμφισβήτηση στο πολύ σημαντικό έργο της κυβέρνησης του Κυριάκου Μητσοτάκη, το οποίο συνεχίζω να στηρίζω απαρέγκλιτα. Η Νέα Δημοκρατία είναι ένα φιλελεύθερο κόμμα και γι’ αυτό η ψήφος συνείδησης έχει ουσία και λόγο ύπαρξης», δήλωσε. Είναι διαφορετικές οι αρχές και οι αξίες της Νέας Δημοκρατίας, από τις αρχές της παραδοσιακής οικογένειας, της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας; Με το σχέδιο νόμου, που έγινε νόμος του κράτους, η Νέα Δημοκρατία ενισχύει τις αρχές και τις αξίες της παραδοσιακής οικογένειας, της Δημοκρατίας και της Ορθοδοξίας;

-«Έχει, πραγματικά, ουσία και λόγο ύπαρξης η ψήφος συνείδησης στο κόμμα της Νέας Δημοκρατίας;», θα ρωτήσουμε τον Γιάννη Πασχαλίδη. Θεωρούσαμε πως η ψήφος συνείδησης στους βουλευτές πρέπει να είναι αυτονόητη. Δεν καταλαβαίνουμε, γιατί ο Γιάννης Πασχαλίδης τιμά και ευχαριστεί τον Κ. Μητσοτάκη, ο οποίος ξεκαθάρισε, εξαρχής, ότι το ζήτημα του γάμου των ομόφυλων «ζευγαριών» επαφίεται της συνείδησης του καθενός βουλευτή και της καθεμιάς βουλευτίνας. Τιμά και ευχαριστεί τον Κ. Μητσοτάκη, γιατί είπε κάτι που έπρεπε να λέει (και να πράττει) σε κάθε συζήτηση και ψήφιση σχεδίου νόμου;

-«Προσπάθησα να συλλέξω τις απόψεις και τις γνώμες όσων περισσότερων μπορούσα. Και αυτό το έκανα τόσο για να δω τι σκέφτονται οι συμπολίτες μου, όσο και για κάτι ακόμα πιο σημαντικό. Γιατί έχω πλήρη συνείδηση της ευθύνης ότι, πέρα από την άποψη μου, εκφράζω στην Βουλή των Ελλήνων την άποψη των συμπολιτών μου», δήλωσε, ακόμα, ο Γιάννης Πασχαλίδης. Είναι αυτονόητο ο βουλευτής να εκφράζει στην Βουλή των Ελλήνων την άποψη των συμπολιτών του, γιατί εκλέχτηκε να εκπροσωπήσει τους συμπολίτες του και όχι τον εαυτό του. Η προσωπική άποψη του βουλευτή μπορεί να εκφραστεί έξω από το Κοινοβούλιο, αλλά μέσα σε αυτό, πρέπει να υπερισχύει η άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών. Μακάρι, φίλτατε Γιάννη Πασχαλίδη, να εφάρμοζαν όλοι οι βουλευτές την βασική αρχή του δημοκρατικού πολιτεύματος, που είναι ο σεβασμός στην άποψη της πλειοψηφίας των πολιτών. Θα είχαν αποφευχθεί αρκετά λάθη που έγιναν, επειδή κυριάρχησε η προσωπική άποψη του βουλευτή και ακόμα χειρότερα… η κομματική «γραμμή».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ