Να ξεκαθαρίσουμε το εξής. Το περασμένο καλοκαίρι το διοικητικό συμβούλιο του Ερασιτέχνη Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» ανέλαβε να «τρέξει» την ομάδα ποδοσφαίρου στο πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Ανέθεσε την οργάνωση του τμήματος σε μία διοικούσα επιτροπή, στην οποία είναι μέλη και διαχρονικοί ποδοσφαιριστές.

Η ομάδα συγκροτήθηκε με νεαρούς, επί το πλείστον, παίκτες και μετά από τα πρώτα παιχνίδια προετοιμασίας ενισχύθηκε με πιο έμπειρους. Ο στόχος που τέθηκε, ήταν η γρήγορη εξασφάλιση της παραμονής στην κατηγορία, αφού υποβιβάζονται έξι σωματεία και η δημιουργία ενός «κορμού» για τα επόμενα έτη. Αγωνιστικά, όπως δηλώνει ο προπονητής, Γιώργος Αγγελίδης, ο Α.Ο.Κ. θέλει να παίζει καλό ποδόσφαιρο και να διεκδικεί την νίκη σε κάθε παιχνίδι.

Αυτό προσπάθησε να κάνει το περασμένο Σάββατο 11 Μαρτίου 2023, απέναντι στην «ουραγό» ομάδα του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» Ορφανίου. Ο Γ. Αγγελίδης παρέταξε ένα πλήρως επιθετικό σχήμα βάζοντας στην αρχική σύνθεση τους: Γιώργο Ρουμπιέ, Παναγιώτη Κατσαμάγκα, Αργύρη Μπαρέτα, Κώστα Σαλπιγγίδη, ενώ οι πλάγιοι αμυντικοί, Γιάννης Καζαντζίδης και Τάσος Μαγκαφίνης (σ.σ. ο νεαρός πραγματοποίησε θετική εμφάνιση ως αριστερός ακραίος αμυντικός), προωθούνταν συχνά στο α΄ ημίχρονο.

Ο σκοπός ήταν προφανής, να σκοράρει ο Α.Ο.Κ. γρήγορα ένα τέρμα και να ελέγξει το παιχνίδι. Στο 33ο λεπτό, ο Π. Κατσαμάγκας έπιασε την κεφαλιά, από την ωραία σέντρα του Γιάννη Καζαντζίδη και η μπάλα αποκρούστηκε από την οριζόντια δοκό. Το ζητούμενο επιτεύχθηκε στο 45ο λεπτό, όταν ο Π. Κατσαμάγκας βρέθηκε αφύλακτος στο ύψος της μικρής περιοχής και με κοντινό πλασέ σημείωσε το πρώτο τέρμα.

Στο β΄ ημίχρονο αντικαταστάθηκε ο Π. Κατσαμάγκας από τον Χρήστο Βαφειάδη και το σχήμα έγινε πιο «ορθολογικό», αλλά παρέμεινε επιθετικό. Στο 1ο λεπτό (46ο του αγώνα), έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Στέφανος Βασιλόπουλος «πετάχτηκε» στο πρώτο δοκάρι και με «καλοζυγισμένη» κεφαλιά, αιφνιδίασε τους αμυνόμενους και τον τερματοφύλακα της γηπεδούχου ομάδας, κάνοντας το σκορ 2-0.

Στην συνέχεια του παιχνιδιού, αμφότερες οι ομάδες είχαν καλές ευκαιρίες να σκοράρουν. Στο 59ο λεπτό, συγκεκριμένα, ο Παναγιώτης Σταθάκης πραγματοποίησε δύσκολη και αποτελεσματική απόκρουση της μπάλας με εκτίναξη του σώματος, ενώ στο 85ο λεπτό, ο Γιώργος Μπιμπισίδης, βρέθηκε στην σωστή θέση και έδιωξε την μπάλα πάνω από την τελική γραμμή, ενώ ο Π. Σταθάκης είχε εξουδετερωθεί από την «ντρίμπλα» του επιτιθέμενου ποδοσφαιριστή του «Μεγάλου Αλεξάνδρου» Ορφανίου. Να σημειώσουμε, ακόμα, ότι ο αγώνας διεξήχθη σε ακατάλληλο αγωνιστικό χώρο, ενώ προς την λήξη του α΄ ημιχρόνου σημειώθηκε παροδική έντονη βροχόπτωση.

Με την νίκη αυτή, ο Α.Ο.Κ. βρέθηκε πάλι στην 2η θέση της βαθμολογίας και μείωσε την απόσταση από τον «πρωτοπόρο» Καμπανιακό. Όσοι (και όσες) θεωρούν πως με την υπάρχουσα διοικητική κατάσταση, ο Α.Ο.Κ. θα μπορέσει να ανέλθει και να συμμετέχει στο πρωτάθλημα της Super League 2, εθελοτυφλούν!

Στα άλλα παιχνίδια της 20ης αγωνιστικής ημέρας σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Απόλλων Παραλιμνίου-Αλεξανδρούπολη 1-1, Βύρων Καβάλας-Αγροτικός Αστέρας 4-0, Νέστος Χρυσούπολης-Άρης Αβάτου 2-0, Ορφέας Ξάνθης-Καμπανιακός 2-0, Πανδραμαϊκός-Θερμαϊκός 0-2, Πανθρακικός-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 1-0.

Η βαθμολογία του 1ου ομίλου διαμορφώθηκε ως εξής: Καμπανιακός 40, Καβάλα 38, Απόλλων Παραλιμνίου 37, Πανθρακικός 35, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 33, Δόξα Δράμας 27, Πανδραμαϊκός 26, Νέστος Χρυσούπολης 26, Θερμαϊκός 25, Βύρων Καβάλας 24, Ορφέας Ξάνθης 23, Άρης Αβάτου 23, Αγροτικός Αστέρας 15, Αλεξανδρούπολη 9, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2.

Την Τετάρτη 15 Μαρτίου 2023, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Αγροτικός Αστέρας-Ορφέας Ξάνθης, Αλεξανδρούπολη-Βύρων Καβάλας, Άρης Αβάτου-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Δόξα Δράμας-Νέστος Χρυσούπολης, Καμπανιακός-Πανδραμαϊκός, Καβάλα-Πανθρακικός, Θερμαϊκός-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας, ρεπό Απόλλων Παραλιμνίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ