Η ομάδα ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» απέδειξε (και) απέναντι στην ομάδα της Αλεξανδρούπολης, ότι είναι η πιο «παραγωγική» στην δημιουργία τελικών προσπαθειών για την επίτευξη τέρματος, στο πρωτάθλημα του 1ου ομίλου της Γ΄ εθνικής κατηγορίας. Το μαρτυρούν τα 46 τέρματα που σημείωσε (σε 23 παιχνίδια) εκ των οποίων 4 στο Κυριακάτικο παιχνίδι με τον Ποδοσφαιρικό Όμιλο Αλεξανδρούπολης. Όλα τα τέρματα σημειώθηκαν στο α΄ ημίχρονο, στο οποίο ο Γιώργος Αγγελίδης, προπονητής του Α.Ο.Κ., παρέταξε επιθετικό σχηματισμό (4-2-4) με τους: Σταθάκη, Μπατσαρά, Μαγκαφίνη, Βασιλόπουλο, Μπιμπισίδη, Καζαντζίδη, Ιορδανίδη, Μπαρέττα, Ρουμπιέ, Κατσαμάγκα, Καρακώστα. Ο τελευταίος πέτυχε γνήσιο «χατ τρικ», αφού σκόραρε τρία τέρματα σε ένα ημίχρονο και συγκεκριμένα στο 11ο λεπτό, στο 15ο λεπτό και στο 30ο λεπτό, με ωραία «τελειώματα» των φάσεων. Τα δύο πρώτα τέρματα προήλθαν από την πίεση που άσκησαν οι ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. στο μισό του γηπέδου της ομάδας της Αλεξανδρούπολης και την γρήγορη ανάκτηση της κατοχής της μπάλας. Το τέταρτο τέρμα σκόραρε ο Παναγιώτης Κατσαμάγκας, στο 44ο λεπτό, επίσης με όμορφη τελική προσπάθεια (κεφαλιά στην πρώτη δοκό), από σέντρα ακριβείας του Αργύρη Μπαρέττα (σ.σ. ήταν η δεύτερη «τελική πάσα» που έδωσε πριν αντικατασταθεί).

Στο β΄ ημίχρονο, ο σχηματισμός του Α.Ο.Κ. έγινε 4-2-1-3, με τον Γιώργο Ιορδανίδη πιο μπροστά από τους δύο αμυντικούς μέσους, Ανδρέα Γιαννάκο-Plamen Pavlov και «τριάδα» στην επιθετική γραμμή με τους: Χρ. Καρακώστα, Π. Κατσαμάγκα, Γ. Ρουμπιέ. Ο Γ. Αγγελίδης έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους νεαρούς: Βαγγέλη Θαλασσινό, Στέλιο Χωρινό, οι οποίοι αγωνίστηκαν, αντίστοιχα, στο κέντρο και στο δεξιό άκρο της επιθετικής γραμμής.

Να σημειώσουμε ότι, πέντε αγωνιστικές ημέρες πριν από την λήξη του πρωταθλήματος, ο Α.Ο.Κ. εξασφάλισε μαθηματικά την παραμονή στην κατηγορία. Και συνεχίζει να διεκδικεί την 1η θέση στην βαθμολογία από τον Καμπανιακό. Επίσης, πριν από την έναρξη του αγώνα με την ομάδα της Αλεξανδρούπολης, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», έγινε δράση στο πλαίσιο της παγκόσμιας ημέρας αυτισμού (2 Απριλίου), με άτομα από το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ «Πρόσβαση».

Συνοπτικά τα αποτελέσματα της 25ης αγωνιστικής ημέρας του πρωταθλήματος είναι τα ακόλουθα: Απόλλων Παραλιμνίου-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2-0, Πανδραμαϊκός-Ορφέας Ξάνθης 5-1, Πανθρακικός-Νέστος Χρυσούπολης 1-0, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Βύρων Καβάλας 4-3, Καβάλα-Αλεξανδρούπολη 4-0, Καμπανιακός-Δόξα Δράμας 2-1, Άρης Αβάτου-Αγροτικός Αστέρας 0-1.

Η βαθμολογία του ομίλου είναι η ακόλουθη: Καμπανιακός 52, Καβάλα 47, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 43, Απόλλων Παραλιμνίου 42, Πανθρακικός 41, Δόξα Δράμας 34, Πανδραμαϊκός 33, Νέστος Χρυσούπολης 33, Ορφέας Ξάνθης 30, Βύρων Καβάλας 30, Άρης Αβάτου 29, Θερμαϊκός 29, Αγροτικός Αστέρας 26, Αλεξανδρούπολη 12, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2.

Το ερχόμενο Σάββατο 8 Απριλίου 2023, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Πανδραμαϊκός-Απόλλων Παραλιμνίου, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου-Πανθρακικός, Ορφέας Ξάνθης-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας, Νέστος Χρυσούπολης-Θερμαϊκός, Βύρων Καβάλας-Καβάλα, Αλεξανδρούπολη-Άρης Αβάτου, Αγροτικός Αστέρας-Δόξα Δράμας, ρεπό Καμπανιακός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ