Δεν πρέπει να αποτελεί, πλέον, έκπληξη η αγωνιστική μεταμόρφωση της ομάδας ποδοσφαίρου του Αθλητικού Ομίλου «Καβάλα» όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, μετά από το νέο απογοητευτικό δείγμα και την ήττα, με σκορ 1-0, από τον Αγροτικό Αστέρα, το απόγευμα της Τετάρτης 29 Μαρτίου 2023.

Μετά την θριαμβευτική νίκη επί του Καμπανιακού, στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», ο Α.Ο.Κ. πραγματοποίησε μία ακόμα «άχρωμη» εμφάνιση μακριά από την έδρα του και ηττήθηκε, από μία ομάδα με μεγάλο κίνητρο την παραμονή στην Γ΄ εθνική κατηγορία.

Τα συνεχόμενα παιχνίδια με απουσίες ποδοσφαιριστών έχουν επηρεάσει την αγωνιστική σταθερότητα, που είναι ο βασικός παράγοντας επιτυχίας, για μία ομάδα που κάνει πορεία πρωταθλητισμού. Ωστόσο, στις ελλείψεις προστέθηκε και το «ντεφορμάρισμα», κατά την άποψη μας, ποδοσφαιριστών που έχουν καταλυτικό ρόλο στο παιχνίδι του Α.Ο.Κ. Εάν παραμείνουν οι συνθήκες αυτές, είναι δύσκολο ο Α.Ο.Κ. να τερματίσει στην 1η θέση της βαθμολογίας και να προσπεράσει τον Καμπανιακό, που δείχνει συνέπεια και σταθερότητα.

Στο παιχνίδι με τον Αγροτικό Αστέρα, στο γήπεδο του Ευόσμου, η ομάδα της Καβάλας ήταν «κομμένη» στα δύο! Οι ποδοσφαιριστές στην μεσαία γραμμή, δεν μπόρεσαν να ανταποκριθούν ούτε στα ανασταλτικά καθήκοντα, ούτε στην δημιουργία του παιχνιδιού. Η μπάλα έφτανε στους επιθετικούς παίκτες, τις περισσότερες φορές, με μακρινές μεταβιβάσεις από τους αμυντικούς, οι οποίες ευνοούν τις ομάδες που αμύνονται με μαζικό τρόπο, όπως ο Αγροτικός Αστέρας.

Οι γηπεδούχοι, αφού διασφάλισαν το «μηδέν», είχαν στόχο να εκμεταλλευτούν το παραμικρό λάθος, την παραμικρή ολιγωρία της αντίπαλης ομάδας, προκειμένου να σκοράρουν ένα τέρμα, το οποίο θα τους έδινε την πολύτιμη νίκη. Και το πέτυχαν στην αρχή του β΄ ημιχρόνου, στο 57ο λεπτό, έπειτα από φάουλ που κέρδισαν έξω από την μεγάλη περιοχή του Α.Ο.Κ. Η μπάλα από το απευθείας κτύπημα έφτασε στην «καρδιά» της άμυνας, ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ., Παναγιώτης Σταθάκης, απέκρουσε ασθενώς και ο σκόρερ, που βρέθηκε αφύλακτος, πήρε το «ριμπάουντ» και σκόραρε!

Η ομάδα της Καβάλας ήταν «φλύαρη», χωρίς ξεκάθαρες αποφάσεις και βιαστική στην τελική προσπάθεια. Δεν αξιοποίησε τις ευκαιρίες που είχε στο α΄ ημίχρονο για να προηγηθεί και να ελέγξει το παιχνίδι στην συνέχεια. Στο ίδιο διάστημα, ο νεαρός Τάσος Μαγκαφίνης έστειλε με σουτ την μπάλα στην οριζόντια δοκό, ενώ η επόμενη μεγάλη ευκαιρία, για την ισοφάριση πλέον, χάθηκε στον επιπλέον χρόνο.

Ο Γιάννης Καζαντζίδης τραυματίστηκε και αντικαταστάθηκε από τον Δημήτρη Δημητρακούδη στο δεξιό άκρο της άμυνας, όπως και ο Plamen Pavlov, στην μεσαία γραμμή, από τον Απόστολο Κατσέτη. Στην επίθεση άρχισαν οι: Αργύρης Μπαρέτας, Γιώργος Ρουμπιές, Χρήστος Καρακώστας. Ο προπονητής, Γιώργος Αγγελίδης, αντικατέστησε τον πρώτο με τον Παναγιώτη Κατσαμάγκα, ενώ αγωνίστηκαν και οι: Γερογιάννης, Βασιλόπουλος, Μπιμπισίδης, Ιορδανίδης.

Στα άλλα παιχνίδια της 24ης αγωνιστικής ημέρας στον 1ο όμιλο σημειώθηκαν τα ακόλουθα αποτελέσματα: Ορφέας Ξάνθης-Απόλλων Παραλιμνίου 1-1, Νέστος Χρυσούπολης-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2-1, Βύρων Καβάλας-Πανδραμαϊκός 2-0, Αλεξανδρούπολη-Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 0-1, Δόξα Δράμας-Θερμαϊκός 0-0, Καμπανιακός-Άρης Αβάτου 2-0.

Η βαθμολογία είναι η ακόλουθη: Καμπανιακός 49, Καβάλα 44, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας 40, Απόλλων Παραλιμνίου 39, Πανθρακικός 38, Δόξα Δράμας 34, Νέστος Χρυσούπολης 33, Πανδραμαϊκός 30, Ορφέας Ξάνθης 30, Βύρων Καβάλας 30, Άρης Αβάτου 29, Θερμαϊκός 29, Αγροτικός Αστέρας 23, Αλεξανδρούπολη 12, Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου 2.

Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023, θα διεξαχθούν τα παιχνίδια: Απόλλων Παραλιμνίου-Μέγας Αλέξανδρος Ορφανίου, Πανδραμαϊκός-Ορφέας Ξάνθης, Πανθρακικός-Νέστος Χρυσούπολης, Ποσειδών Νέας Μηχανιώνας-Βύρων Καβάλας, Καβάλα-Αλεξανδρούπολη, Καμπανιακός-Δόξα Δράμας, Άρης Αβάτου-Αγροτικός Αστέρας, ρεπό Θερμαϊκός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ