-Η διαφορά δυναμικότητας του Α.Ο.Κ. με τον Άρη Πετεινού, ήταν κάτι παραπάνω από εμφανής στο παιχνίδι που διεξήχθη, την περασμένη Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023, στο γήπεδο της Γενισέας. Ακόμα και ένα σωματείο που κατέκτησε το πρωτάθλημα Ένωσης Ποδοσφαιρικών Σωματείων (Ε.Π.Σ.), είναι δύσκολο να σταθεί στην Γ΄ εθνική κατηγορία. Το ίδιο φαινόμενο βλέπουμε, καρντάσια και με τα περισσότερα σωματεία που ανέρχονται από την Γ΄ εθνική κατηγορία στην Super League 2, αλλά και από την Super League 2 στο πρωτάθλημα της κορυφαίας επαγγελματικής κατηγορίας στην Ελλάδα, της Super League.

-Αυτό το πολύ μεγάλο άνοιγμα της αγωνιστικής ψαλίδας, γίνεται μεγαλύτερο με τις άστοχες πολιτικές παρεμβάσεις στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Το πρωτάθλημα της Super League είναι δύο και τριών «ταχυτήτων», ενώ τα πρωταθλήματα της Super League 2 και της Γ΄ εθνικής κατηγορίας υποβαθμίστηκαν. Για ποια ποιότητα και ανταγωνιστικότητα μπορούμε να μιλήσουμε στην Γ΄ εθνική κατηγορία, όταν ο Άρης Πετεινού, πρωταθλητής της Ε.Π.Σ. Ξάνθης την προηγούμενη περίοδο, δέχτηκε στα δύο πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος 9 τέρματα, χωρίς να σκοράρει;

-Όταν το πρωτάθλημα της Γ΄ εθνικής κατηγορίας διεξαγόταν σε δύο ομίλους (βορρά-νότου), ήταν λιγότερα τα αδύναμα σωματεία και ο συναγωνισμός μεγαλύτερος. Σε δύο ομίλους διεξάγεται το πρωτάθλημα της Super League 2, αλλά στην διάρκεια της περιόδου αρκετά σωματεία βγαίνουν «εκτός συναγωνισμού», ή και παραιτούνται! Ενώ πρέπει να διεξάγεται σε έναν όμιλο, με όσα σωματεία μπορούν να «βγάλουν» την χρονιά.

-Ο Α.Ο.Κ. έφτιαξε μία ομάδα επιπέδου Super League 2 και το έδειξε από το πρώτο παιχνίδι του πρωταθλήματος. Και δεν εννοώ μόνο σε αγωνιστικό επίπεδο, αλλά και «γύρω» από την ομάδα. Είναι φαβορί για την κατάκτηση του πρωταθλήματος, αλλά ο τίτλος απονέμεται στο τέλος της περιόδου. Οι φίλαθλοι πρέπει να αισθάνονται αν όχι περήφανοί, τουλάχιστον ευγνώμονες, γιατί υπάρχουν παραδείγματα ιστορικών σωματείων, όπως η Βέροια, που βρίσκονται σε πολύ δυσχερή θέση. Ο Α.Ο.Κ. άντεξε στα χτυπήματα και έγινε πιο δυνατός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ