Το (κρυφό) όνειρο της πρόκρισης στην διοργάνωση του κυπέλλου Ελλάδας για τον Α.Ο. «Καβάλα» δεν πραγματοποιήθηκε. Ο Αστέρας (Τρίπολης) ΑΚΤΩΡ σκόραρε με τον Τζίμα στο 114ο λεπτό του αγώνα, πήρε την νίκη με τελικό σκορ 0-1 και την πρόκριση στην φάση των 16 ομάδων της διοργάνωσης, στην οποία θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Ζακύνθου (σε δύο παιχνίδια).

Όσοι και όσες παρακολούθησαν το παιχνίδι (και ήταν αρκετοί-τές), το απόγευμα της Τετάρτης 9 Οκτωβρίου 2024 στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη», έμειναν με αναπάντητο το ερώτημα, εάν θα μπορούσε ο Α.Ο.Κ. να προκριθεί στην διαδικασία των πέναλτι. Η εκπληκτική εμφάνιση του Λευτέρη Αστρά, ο οποίος δίκαια αναδείχτηκε πολυτιμότερος παίκτης του Α.Ο.Κ., έδινε όχι μόνο αισιοδοξία, αλλά και μία βεβαιότητα πως η πιθανότητα πρόκρισης ήταν σοβαρή! Ήδη, ο τερματοφύλακας του Α.Ο.Κ., που διανύει περίοδο «φόρμας» και έχει υψηλή αυτοπεποίθηση, «σταμάτησε» τον ποδοσφαιριστή του «Αστέρα», Regis, σε εκτέλεση πέναλτι στο β΄ ημίχρονο της κανονικής διάρκειας του αγώνα (62ο λεπτό). Η απόκρουση στο πέναλτι έδωσε ψυχολογική ώθηση στους συμπαίκτες του και προκάλεσε ενθουσιασμό στους φιλάθλους του Α.Ο.Κ.!

Το α΄ ημίχρονο κύλησε όπως αναμενόταν. Ο «Αστέρας» είχε την «πρωτοβουλία των κινήσεων», ο Α.Ο.Κ. ήταν συγκεντρωμένος στην τακτική του προπονητή, Νίκου Καραμπετάκη, η οποία δεν ήταν μία παθητική άμυνα και το «καταστροφικό παιχνίδι» των ομάδων που θεωρούνται «αουτσάιντερ». Στο πρώτο ημίωρο, μάλιστα, ο Βασίλης Παπαδόπουλος και ο Samson Ebuka Obioha πήγαν να δημιουργήσουν κατάσταση απειλής της εστίας της φιλοξενούμενης ομάδας, χωρίς όμως να τελειώσουν τις προσπάθειες τους. Οι δύο καλύτερες φάσεις σημειώθηκαν μετά το ημίωρο. Ο «Αστέρας» κατάφερε να γίνει επικίνδυνος με τον Macheda στο 33ο λεπτό, αλλά ο «απροσπέλαστος» Λευτέρης Αστράς, εξουδετέρωσε την απειλή με έγκαιρη έξοδο από την εστία του. Στο 39ο λεπτό συνδυάστηκαν, πάλι, ο Β. Παπαδόπουλος με τον S. Ebuka Obioha. Ο πρώτος έκανε το «ζυγισμένο» σουτ μέσα από την μεγάλη περιοχή και η μπάλα πέρασε ελάχιστα άουτ δίπλα από την δεξιά κάθετη δοκό.

Στο β΄ ημίχρονο, ο «Αστέρας» μπήκε στον αγωνιστικό χώρο με περισσότερη διάθεση. Κέρδισε το πέναλτι στο 17ο λεπτό, από ένα «μαρκάρισμα» στην δεξιά κάτω γωνία της μεγάλης περιοχής, αλλά ο Λευτέρης Αστράς ήταν ξανά έτοιμος και «μπλόκαρε» την μπάλα στο χτύπημα του Regis! Η φάση αυτή «ξεσήκωσε» τους θεατές στις κερκίδες και τους ποδοσφαιριστές του Α.Ο.Κ. μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Τρία λεπτά αργότερα, ο Κοσμάς Γκέκας έκανε κοντρόλ της μπάλας μέσα στην μεγάλη περιοχή του «Αστέρα» και αφού απελευθερώθηκε από τους αμυνόμενους, επιχείρησε σουτ πάνω στον τερματοφύλακα Τσιντώτα. Για μερικά λεπτά το παιχνίδι «άναψε», ωστόσο στην συνέχεια δεν υπήρξε άλλη μεγάλη φάση μπροστά στις δύο εστίες. Το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Τσιμεντερίδη, βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς τέρματα.

Το 0-0 παρέμεινε και στο α΄ ημίχρονο της παράτασης. Οι δύο προπονητές έκαναν αρκετές αλλαγές ποδοσφαιριστών. Ο «υπηρεσιακός» προπονητής του «Αστέρα», με σκοπό να ενισχύσει την επιθετική λειτουργία και να βοηθήσει την ομάδα του να σκοράρει ένα τέρμα. Ο Ν. Καραμπετάκης προσπάθησε να «φρεσκάρει» τον Α.Ο.Κ., γιατί με την πάροδο του χρόνου, ορισμένοι παίκτες έδειχναν κόπωση. Ο «Αστέρας» ενέτεινε την πίεση στο β΄ ημίχρονο της παράτασης και ο Α.Ο.Κ. ήταν αναγκασμένος να αμύνεται. Ώσπου, στο 114ο λεπτό, ο Καλτσάς έκανε ωραία σέντρα από την δεξιά πλευρά και ο Τζίμας, με μία επαφή, έστειλε την μπάλα στην αντίθετη πλευρά της εστίας, εκεί που ο Λευτέρης Αστράς, αλλά και η αμυντική γραμμή του Α.Ο.Κ., ήταν αδύνατο να αντιδράσουν. Ήταν η πρώτη και τελικά μοναδική στιγμή, που ο άριστος μεσοαμυντικά Α.Ο.Κ. «ολιγώρησε» και το «πλήρωσε». Απέναντι σε ομάδες με ποιότητα και εμπειρία, όπως είναι ο Αστέρας ΑΚΤΩΡ, η παραμικρή απώλεια της συγκέντρωσης κοστίζει! Στα υπόλοιπα λεπτά της παράτασης, ο Α.Ο.Κ. έκανε μία ύστατη προσπάθεια να ισοφαρίσει, αλλά το σουτ του Bogdan Mandic δεν βρήκε τον στόχο.

Μετά από την λήξη του αγώνα, ο «Αστέρας» πανηγύρισε την πρόκριση και ο Α.Ο.Κ. κέρδισε το χειροκρότημα των φιλάθλων του, που αναγνώρισαν την φιλότιμη προσπάθεια που καταβλήθηκε απ’ όλους τους ποδοσφαιριστές. Συγκεκριμένα αγωνίστηκαν οι: Αστράς, Δαλιανόπουλος, Pasagic, Αποστολόπουλος, Τσαμούρης, Ίτσιος, Γαβριηλίδης, Μέτσε, Παπαδόπουλος, Γκέκας, Obioha (Κομλιάς, Δημητριάδης, Λέλεκας, Kasemi, Κατσούρι, Mandic). Να σημειώσουμε, τέλος, πως ήταν η πρώτη ήττα για τον Α.Ο.Κ. στο στάδιο «Ανθή Καραγιάννη» μετά από τον Απρίλιο του 2022! Τότε, η ομάδα της Καβάλας ηττήθηκε με το ίδιο σκορ από την Α.Ε. Λάρισα στο πρωτάθλημα της Super League 2. Με την εμφάνιση που πραγματοποίησε απέναντι στον Αστέρα ΑΚΤΩΡ, ο Α.Ο.Κ. μπορεί να αισιοδοξεί για την συνέχεια του πρωταθλήματος, ενώ έστειλε «μήνυμα» πως ανήκει στις υψηλές επαγγελματικές κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ