Συνεχίζεται, από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τρίτης 22 Αυγούστου 2023, η επιχείρηση για την κατάσβεση της πυρκαγιάς που μαίνεται στον Δήμο Νέστου. Την νύχτα της Δευτέρας 21 Αυγούστου 2023, η ένταση του ανέμου μειώθηκε και το μέτωπο της πυρκαγιάς «αναχαιτίστηκε». Η μεγάλη πυροσβεστική δύναμη, που αποτελείται από επίγεια και εναέρια μέσα, δεν ολοκλήρωσε την προσπάθεια πλήρους ελέγχου της πυρκαγιάς και ευελπιστεί να το πετύχει στην διάρκεια της δεύτερης ημέρας.

Έως τώρα, σύμφωνα με ανεπίσημη πληροφόρηση, εκτός από την βλάστηση που κάηκε, καταγράφηκαν αρκετές υλικές ζημιές σε κατοικίες των χωριών της περιοχής. Οι τέσσερις πυροσβέστες που μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας, με δερματικά εγκαύματα και αναπνευστική δυσκολία, αφού δέχτηκαν την φροντίδα του υγειονομικού προσωπικού, θα εξέλθουν από το νοσοκομείο.

Στην επιχείρηση της κατάσβεσης της πυρκαγιάς, την οποία συντονίζει επί τόπου ο διοικητής των πυροσβεστικών δυνάμεων του Νομού Καβάλας, συμμετέχουν 19 οχήματα, δεκάδες πυροσβέστες και τα εναέρια μέσα, που είναι τα αεροσκάφη PZL κι ένα ελικόπτερο. Στην προσπάθεια των τοπικών δυνάμεων, ήρθαν να συνδράμουν οχήματα και προσωπικό από Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της Κεντρικής Μακεδονίας.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε από την Γενική Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στην Εγνατία οδό Καβάλας-Ξάνθης, από το ύψος του κόμβου Χρυσούπολης μέχρι το ύψος του κόμβου Βανιάνου, αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων και στα δύο ρεύματα.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ