– Δεν χάνουν ευκαιρία οι αντιπολιτευόμενοι δημοτικοί σύμβουλοι, να δείξουν την μικροψυχία τους, όχι απέναντι στη δημοτική αρχή, αλλά απέναντι στην Καβάλα. Έτσι και στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου, τη Δευτέρα 12 Δεκεμβρίου 2016, υπήρξαν νέα «κρούσματα», όπως η προσπάθεια του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, Κωστή Σιμιτσή, να υποβαθμίσει τα δύο χρυσά βραβεία που απέσπασε ο Δήμος Καβάλας στο διαγωνισμό Best City Awards.
– Επειδή τα βραβεία αυτά, είπε, δόθηκαν από μία ιδιωτική εταιρεία επικοινωνίας, δεν είναι λόγος να πανηγυρίζει η διοίκηση του Δήμου Καβάλας, ούτε για να δοθεί η έμφαση που δόθηκε από τη δήμαρχο και την αντιδήμαρχο πολιτιστικών δράσεων. Αλλά, ούτε και λόγος για να συνδεθεί η επιτυχία αυτή με την ονομασία των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων.
– Μακάρι επί θητείας του Κ. Σιμιτσή στη διοίκηση του Δήμου Καβάλας, να κέρδιζε η πόλη τέτοιες διακρίσεις, ακόμα και από ιδιωτικές εταιρείες. Γιατί, κάθε διάκριση αντανακλά στην προβολή του τόπου στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Που σημαίνει ότι, θα υπάρξουν οφέλη για τον τουρισμό και κατ’ επέκταση για την τοπική οικονομία. Είναι λάθος, επομένως, να υποβαθμίζουμε οποιαδήποτε επιτυχία αποσπά η Καβάλα. Αντιθέτως, οφείλουμε να την αναδεικνύουμε, για να πολλαπλασιάσουμε τα οφέλη από αυτή.
– Επίσης, ο Λεωνίδας Παππάς, δημοτικός σύμβουλος της ίδιας παράταξης, αφού συνεχάρη τη «Δημωφέλεια» για τη διοργάνωση του εργασιακού πρωταθλήματος καλαθοσφαίρισης, ζήτησε από την πρόεδρο να μεριμνήσει για την ασφαλιστική κάλυψη των συμμετεχόντων από τυχόν σοβαρούς τραυματισμούς.
– Ο στόχος της διεξαγωγής του εργασιακού πρωταθλήματος, είναι να δώσει την ευκαιρία στους εργαζομένους να αθληθούν, να διασκεδάσουν και να συσφίξουν τις σχέσεις τους. Και όχι να προκαλέσει προβλήματα στην υγεία τους. Χρειάζεται, επομένως, μεγάλη προσοχή από τους συμμετέχοντες και όχι υπερβάλλων ζήλος για τη νίκη. Προέχουν η χαρά του παιχνιδιού και η υγεία, για την οποία φέρουν την αποκλειστική ευθύνη οι αγωνιζόμενοι.
– Άλλη μία καλή ιδέα της σημερινής διοίκησης της «Δημωφέλεια», την οποία δεν είχαν οι προηγούμενοι διοικούντες, που συνέχισαν τις διοργανώσεις που παρέλαβαν από τη διοίκηση του Στάθη Εριφυλλίδη, αλλά δεν πρόσθεσαν μία νέα διοργάνωση.
– Ο Χρήστος Ποτόλιας, ακόμα, κάλεσε τη δημοτική αρχή να «κρατήσει μικρό καλάθι», όσον αφορά την έγκριση της πρότασης του Δήμου Καβάλας, για χρηματοδότηση από το πρόγραμμα Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (Β.Α.Α.). Άλλη μία τοποθέτηση μικροψυχίας, ενώ θα έπρεπε να ευχηθεί το καλύτερο αποτέλεσμα στην πολύμηνη προσπάθεια των Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, για να κατατεθεί ένας πλήρης και ανταγωνιστικός φάκελος στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης.
– Υπάρχουν και πιο κραυγαλέα παραδείγματα μικρόψυχης στάσης των επικεφαλής και των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης, που υπονομεύουν το έργο της δημοτικής αρχής και την πρόοδο του τόπου. Όμως, όλοι και όλες κρίνονται γι’ αυτά που λένε και γράφουν. Και η ιστορία τους δικαιώνει, ή το αντίθετο.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ