Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ενημερωτική ημερίδα με θέμα: «Οι υπηρεσίες καθαριότητας των δημόσιων χώρων ως παράγοντας βελτίωσης της ποιότητας ζωής των πολιτών: παρεμβάσεις στον Δήμο Καβάλας 2014-2019». Στο πλαίσιο της ημερίδας, όπως αναφέρει το σχετικό δελτίο Τύπου, έγινε παρουσίαση και αξιολόγηση παρεμβάσεων καθαριότητας στον Δήμο Καβάλας για την περίοδο 2014-2019 και αναλύθηκαν τα επιτεύγματα και οι πιθανές αστοχίες, ενώ ακολούθησε συζήτηση με τους άμεσα ωφελούμενους, δηλαδή τους πολίτες.

Επίσης, παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της εφαρμογής των μέτρων του έργου Urban Waste (στρατηγικές διαχείρισης απορριμμάτων σε τουριστικές πόλεις) στην πόλη της Καβάλας, με έμφαση στους κάδους χωριστής διαλογής απορριμμάτων, οι οποίοι τοποθετήθηκαν από την Οργανισμός Λιμένα Καβάλας Α.Ε. στον λιμένα «Απόστολος Παύλος», τη μείωση απορριμμάτων τροφής σε εστιατόρια και ξενοδοχεία με στοχευμένες παρεμβάσεις, όπως: ενημερωτικά φυλλάδια στους μπουφέδες ξενοδοχείων και εφαρμογή του μέτρου «πακέτο για το σπίτι» από εστιατόρια της περιοχής. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, διανεμήθηκαν σακούλες σε ιδιοκτήτες εστιατορίων, που επιθυμούν να εφαρμόσουν το μέτρο «πακέτο για το σπίτι», προκειμένου να μειώσουν τα απορρίμματα τροφής.

Επιπλέον, χαρακτηριστικό μέτρο που εφαρμόστηκε στην πόλη της Καβάλας, είναι η εφαρμογή για κινητά τηλέφωνα και tablet Waste App μέσω της οποίας πολίτες και τουρίστες της πόλης μπορούν να κερδίσουν ανταμοιβές με την ορθή συμπεριφορά τους, τοποθετώντας στους σωστούς κάθε φορά κάδους τα απορρίμματά τους. Την εφαρμογή, μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να την κατεβάσουν από τον σύνδεσμο: http://www.urbanwaste.eu/wasteapp/.

Η ημερίδα διοργανώθηκε από τον Δήμο Καβάλας και τον Φορέα Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης (ΔΙ.Α.Α.ΜΑ.Θ. Α.Α.Ε.) και υποστηρίχθηκε από το έργο Urban Waste, που χρηματοδοτείται από το πρόγραμμα Horizon 2020. Πληροφορίες για το έργο παρέχονται στο δεσμό: http://www.urban-waste.eu/.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ