Στη Βουλή έφεραν το πρόβλημα που παρατηρείται μετά από έντονες βροχοπτώσεις στα τενάγη των Φιλίππων, οι βουλευτές ΣΥ.ΡΙΖ.Α. των Περιφερειακών Ενοτήτων Καβάλας, Δράμας και Σερρών. Η Ερώτηση, που κατατέθηκε στον υπουργό μεταφορών και υποδομών, είναι συνέχεια της Ερώτησης που έκανε η βουλευτής Καβάλας, Σουλτάνα (Τάνια) Ελευθεριάδου, στις 14 Ιανουαρίου 2020.

Όπως αναφέρουν: «Τις τελευταίες μέρες, μετά τις έντονες βροχοπτώσεις και την εικόνα των πλημμυρισμένων, για μία ακόμα φορά, τεναγών Φιλίππων, κυβερνητικός βουλευτής της Καβάλας αναστάτωσε την τοπική κοινωνία, θέτοντας, ουσιαστικά, ζητήματα αναξιοπιστίας τόσο προς το πρόσωπο σας, όσο και προς τους υπηρεσιακούς παράγοντες που ασχολήθηκαν με το θέμα, κάνοντας λόγο για επικείμενη «σοβαρή οικολογική ανισορροπία στον κόλπο της Καβάλας και σε μία τουριστική περιοχή», αναφερόμενος στην πρόβλεψη διοχέτευσης υδάτων στην περιοχή Παληό Καβάλας».

Οι βουλευτές αναμένουν από τον υπουργό, να καταθέσει υπόψιν τους την Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων και να δεσμευτεί εγγράφως, μέσω της απάντησης του, για την εξασφάλιση της προστασίας του περιβάλλοντος. Μόνο με αυτό τον τρόπο διασφαλίζεται η δέσμευση του Υπουργείου απέναντι στους πολίτες και γνωστοποιούνται όλα τα στοιχεία του έργου. Σε κάθε άλλη περίπτωση, οι φήμες και οι διαβουλεύσεις, μακριά από τη δημοκρατική πεπατημένη, θεωρούνται άστοχες και το μόνο που μπορούν να καταφέρουν, είναι σύγχυση στους πολίτες. Άλλωστε, ο κοινοβουλευτικός έλεγχος είναι μία από τις σημαντικότερες δημοκρατικές διαδικασίες του ελληνικού Κοινοβουλίου για να λοιδορηθεί.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ