• «Ο Δήμος Τρικάλων έχει μία ομάδα ανθρώπων στις Βρυξέλες, που «αρπάζουν» τα ευρωπαϊκά προγράμματα. Κι αυτό πρέπει να κάνετε», είπε ο Γιάννης Χατζηκωνσταντίνου. Ποιο είναι το καρντάσι; Ο προϊστάμενος των Οικονομικών Υπηρεσιών του Δήμου Καβάλας, ο οποίος θέλει, είτε να πάρει προαγωγή στον Δήμο, είτε να βάλει υποψηφιότητα για δημοτικός σύμβουλος στις επόμενες δημοτικές εκλογές.
  • Ή, μήπως, θέλει να τον στείλει ο Θίοντορ στις Βρυξέλες, για να «αρπάζει» τα ευρωπαϊκά προγράμματα, ως επικεφαλής της ομάδας task force του Δήμου Καβάλας;
  • Από τη μία λέει, ως υπεύθυνος των οικονομικών του Δήμου, ότι πρέπει να μειωθούν τα έξοδα κι από την άλλη, προτρέπει τον Δήμο να πληρώνει μία ομάδα συνεργατών, που θα κατοικοεδρεύουν στις Βρυξέλες, όπως οι ευρωβουλευτές, για να παρακολουθούν την κίνηση των ευρωπαϊκών προγραμμάτων. Και που θα ξέρουν τα καρτνάσια τι θέλει να κάνει η διοίκηση του Δήμου, για να «αρπάζουν» το κατάλληλο πρόγραμμα;
  • Μήπως θα ενημερώνουν τον δήμαρχο, τους αντιδημάρχους και τους υπηρεσιακούς παράγοντες ποια προγράμματα «κυκλοφόρησαν» κάθε μήνα κι ενδιαφέρεται ο Δήμος Καβάλας για κάποιο από αυτά; Κάποτε, ο Δήμος Καβάλας λειτούργησε γραφείο στην Κωνσταντινούπολη, για την προσέλκυση τουριστών από την Τουρκία, το οποίο έκλεισε γρήγορα. Οι Τούρκοι που έρχονται στην Καβάλα, ωστόσο, αυξήθηκαν τα επόμενα χρόνια.
  • Και μια που θυμήθηκα τον τουρισμό, ο Κώστας Πεφάνης, πρόεδρος της επιτροπής τουριστικής προβολής και ανάπτυξης, δήλωσε ότι ο Δήμος Καβάλας δεν θα συμμετέχει στις εκθέσεις της Νέας Υόρκης και της Μόσχας, αλλά στη Σόφια. Οι Βούλγαροι, καρντάσι μου Πεφάνη, έρχονται χωρίς να κάνουμε τουριστική προβολή στη Σόφια, ή σε άλλη πόλη της Βουλγαρίας. Εγώ προτείνω να λειτουργήσετε ένα γραφείο στη Νέα Υόρκη, ή στη Μόσχα, γιατί οι συγκεκριμένες τουριστικές αγορές είναι τεράστιες, όπως της Κίνας και της Ινδίας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ