-Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κάλεσε την γενική συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών να ζητήσει την χρήση βίας, για να σταματήσουν οι στρατιωτικές επιχειρήσεις του Ισραήλ στην Γάζα και τον Λίβανο. Μάλλον ο Ρετζέπ, το καρντάσι, μπέρδεψε τους Οργανισμούς, διότι ο Ο.Η.Ε. δεν είναι το ΝΑΤΟ!

-Επικαλέστηκε ένα ψήφισμα του Ο.Η.Ε., το ψήφισμα 377Α του 1950, το οποίο εκδόθηκε για τον τερματισμό του πολέμου στην Κορέα! Πολύ πρόσφατο δηλαδή. Ωστόσο, δεν ζήτησε να γίνει το ίδιο, για τον τερματισμό της εισβολής των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην Ουκρανία, ούτε και όταν ο στρατός του Αζερμπαϊτζάν εισέβαλε στο Αρτσάχ και εκδίωξε χιλιάδες Αρμένιους από την πατρογονική γη τους. Ο Ρετζέπ έχει επιλεκτική μνήμη.

-Αλλά, πως μπορεί η παγκόσμια κοινότητα να πάρει στα σοβαρά έναν πολιτικό ηγέτη, που θεωρεί ότι η χρήση βίας είναι λύση; Η Τουρκία, άλλωστε, χρησιμοποιεί διαχρονικά την πολεμική βία, για να «λύσει» τα προβλήματα που αντιμετωπίζει. Χαρακτηριστικό παράδειγμα είναι, οι πολεμικές επιχειρήσεις στα εδάφη γειτονικών κρατών, κυρίως της Συρίας, για να τα «εκκαθαρίσει» από τους Κούρδους ενόπλους. Αλήθεια, οι επιχειρήσεις αυτές, γιατί είναι κάτι διαφορετικό από τις πολεμικές επιχειρήσεις των Ισραηλινών κατά των Οργανώσεων της Χαμάς στην Γάζα και της Χεσμπολάχ στο νότιο Λίβανο;

-Γι’ αυτό, Ρετζέπ καρντάσι, πρόσεχε μήπως ο Νετανιάχου επικαλεστεί το ψήφισμα 377Α του 1950, για να σταματήσει η Τουρκία τις «εκκαθαριστικές» πολεμικές επιχειρήσεις κατά των Κούρδων στην βόρεια Συρία. Και οι Κούρδοι ζητούν δικό τους κράτος, όπως ζητούν οι Παλαιστίνιοι στην Μέση Ανατολή. Αλλά για τον Ρετζέπ, οι Κούρδοι είναι τρομοκράτες, ενώ οι «Χαμασίτες» είναι αγωνιστές για την ελευθερία του παλαιστινιακού λαού!

-Ο Ρετζέπ συνεχίζει να «πουλάει τρέλα», ενώ προέτρεψε τις μουσουλμανικές χώρες, να λάβουν οικονομικά, διπλωματικά και πολιτικά μέτρα κατά του Ισραήλ. Όπως ζήτησε ο Ο.Η.Ε., να ληφθούν τέτοια μέτρα κατά της Τουρκίας, για να σταματήσει ο πόλεμος κατά των Κούρδων και για να τερματιστεί η 50χρονη κατοχή τμήματος του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας από τουρκική στρατιωτική δύναμη. Να μη πω κι ένα ανέκδοτο, για να «χαλαρώσουμε»;

-Υ.Γ. Μήπως ο Κυριάκος να επικαλεστεί το ψήφισμα 377Α του 1950 κατά της Τουρκίας, για να λυθεί το Κυπριακό; Για να τρολάρει τον Ρετζέπ!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ