-Το Παληό έπρεπε να είχε ανακηρυχθεί Δημοτική Κοινότητα καιρό πριν. Πως θα ανακηρυχθεί, αν δεν υποβληθεί σχετικό αίτημα προς το Υπουργείο εσωτερικών, από την δημοτική Αρχή και τους βουλευτές Καβάλας; Ας γίνει πράξη το αίτημα αυτό και μετά βλέπουμε για την Νέα Ηρακλείτσα! Θυμάμαι την πρόταση που έκανε προεκλογικά, στις περασμένες δημοτικές εκλογές, η υποψήφια δήμαρχος, Αναστασία Ιωσηφίδου, η οποία είχε στο πρόγραμμα της, να διεκδικήσει την ένταξη της Νέας Ηρακλείτσας στον Δήμο Καβάλας. Και να μεγαλώσει, έτσι, την ακτογραμμή του Δήμου κατά μερικά χιλιόμετρα ακόμα.

-Εγώ, καρντάσια, συμφωνώ και προσυπογράφω την πρόταση της Αναστασίας, την οποία, δυστυχώς, δεν επανέφερε στην επικαιρότητα μετά από τις εκλογές. Ούτε ο Θίοντορ την «άρπαξε», για να την πραγματοποιήσει. Όμως, για να υλοποιήσει τέτοιους στόχους ένας πολιτικός χρειάζεται να διαθέτει οξυδέρκεια. Ο Θίοντορ επί πέντε χρόνια σκέφτεται, εάν πρέπει να ανακηρυχθεί Δημοτική Κοινότητα το Παληό! Δεν μπορεί να καταλάβει πως αν πετύχαινε να διευρύνει την ακτογραμμή του Δήμου, με την ένταξη της Νέας Ηρακλείτσας, θα έβαζε το όνομα του στην ιστορία του τόπου.

-Μη μου πείτε, καρντάσια, ότι δεν θέλει να συγκρουστεί με τον φίλο του, Φίλιππο Αναστασιάδη, δήμαρχο Παγγαίου. Πιστεύω πως ο Φίλιππος δεν θα «χαλαστεί» αν η Νέα Ηρακλείτσα ενταχθεί στον Δήμο Καβάλας. Άλλωστε, έχει να διαχειριστεί πάνω από 60 χιλιόμετρα ακτογραμμής και έναν Δήμο με την μεγαλύτερη έκταση στον Νομό Καβάλας. Θεωρώ πως η Νέα Ηρακλείτσα θα έχει καλύτερη τύχη αν ενταχθεί στον Δήμο Καβάλας.

-Δεν θα χάσει τίποτα, λοιπόν, ο Θίοντορ αν υποβάλλει ένα αίτημα για την Δημοτική Κοινότητα Παληού και την επέκταση του Δήμου Καβάλας μέχρι την Νέα Ηρακλείτσα. Αλλά, τι σας λέω καρντάσια, το μείζον ζήτημα για τον Θίοντορ είναι η πιάτσα ΤΑΞΙ στην οδό Ελευθερίου Βενιζέλου. Δηλαδή, να πείσει τους ταξιτζήδες να την χρησιμοποιήσουν και να αφήσουν την πιάτσα στον Ο.Τ.Ε., που θα γίνει τμήμα της ανάπλασης της πλατείας καπνεργάτη.

-Έγινε «Μεσανατολικό» ζήτημα η πιάτσα ΤΑΞΙ και χρειάζεται διαμεσολαβητή στην διαπραγμάτευση, γιατί οι προτάσεις είναι διαφορετικές. Το θέμα, πιστεύω, θα είχε ρυθμιστεί, αν ο Θίοντορ καλούσε σε συζήτηση τους ταξιτζήδες, πριν φέρει την εισήγηση στο δημοτικό συμβούλιο για την μεταφορά της πιάτσας. Και μετά, καλούσε τους ταξιτζήδες να πάνε στο γραφείο του, για να το συζητήσουν!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ