• Απ’ όσο γνωρίζουμε, αυτό που θέλει να πουλήσει ο Διαδριατικός αγωγός (Trans Adriatic Pipeline) στην Ευρώπη, είναι το αζέρικο φυσικό αέριο. Ούτε όπλα, ούτε ναρκωτικές ουσίες. Το αναφέρουμε αυτό, διότι ο δημοτικός σύμβουλος του Δήμου Καβάλας, Μανώλης Κελαϊδάκης, που ανήκει στον συνδυασμό «Κοινωνική Αποτελεσματική Παρέμβαση», χρησιμοποίησε ένα άστοχο, κατά την άποψη μας, παράδειγμα, με σκοπό να συνδέσει τη χρηματοδότηση των έργων ύδρευσης και άρδευσης στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων από τον Διαδριατικό αγωγό, με την παράνομη δραστηριότητα ενός «βαρόνου» των ναρκωτικών. «Δηλαδή, αν ένας έμπορος ναρκωτικών πει: «αφήστε με να δίνω ναρκωτικά στα σχολεία, θα δώσω είκοσι εκατομμύρια», τι θα του πούμε;», δήλωσε σε τοπικό Μέσο Ενημέρωσης.
  • Εξαρτάται, φίλτατε Μανώλη, αν τα είκοσι εκατομμύρια είναι ρούβλια, ή δολάρια! Πέρα από το χιούμορ, το ποσό των έξι εκατομμυρίων ευρώ, που ψήφισε το διοικητικό συμβούλιο του Διαδριατικού αγωγού, για τη χρηματοδότηση των πολύ σημαντικών έργων στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, δεν προέρχεται από κάποια παράνομη δραστηριότητα, όπως είναι η πώληση ναρκωτικών ουσιών, ή όπλων, ή το λαθρεμπόριο καυσίμων. Εάν φίλτατε Μανώλη έχεις απόδειξη, ότι ο Διαδριατικός αγωγός «ξεπλένει μαύρο χρήμα» κάνοντας δωρεές, στο πλαίσιο της εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, για να εξαγοράσει συνειδήσεις, τότε πρέπει να επισκεφτείς την εισαγγελική αρχή.
  • Εμείς θα σχολιάσουμε, μόνο, το εξής. Μακάρι αυτά τα έξι εκατομμύρια ευρώ, να τα προσέφεραν στην τοπική κοινωνία και συγκεκριμένα στους κατοίκους της Δημοτικής Ενότητας Φιλίππων τα Πετρέλαια, στα οποία εργάζεσαι, ή τα Λιπάσματα Καβάλας, για να γίνουν τα δύο μεγάλα έργα. Και να μην εμπλεκόταν στην προγραμματική σύμβαση μεταξύ του Δήμου Καβάλας και του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας ο Διαδριατικός αγωγός.
  • Παρουσιάστηκε μία ευκαιρία να γίνουν τα έργα, τα οποία δεν μπορούσε ο Δήμος Καβάλας με ιδίους πόρους να πραγματοποιήσει. Θα «γυρίσουμε την πλάτη» στην ευκαιρία αυτή; Μήπως να περιμένουμε κάποιο «βαρόνο» των ναρκωτικών ουσιών να δώσει τα χρήματα; Ο λαϊκισμός έχει και όριο.
  • Ο Δήμος Καβάλας δεν θα υπογράψει προγραμματική σύμβαση με τον Διαδριατικό αγωγό, αλλά με το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας. Ο υπουργός, Γιώργος Σταθάκης, ανακοίνωσε ότι θα γίνουν τα έργα στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων με χρηματοδότηση από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων και τον Διαδριατικό αγωγό. Εάν ήθελε ο υπουργός, να βάλει στο χρηματοδοτικό σχήμα έναν έμπορο όπλων, ή το ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», είναι δική του επιλογή και ευθύνη. Εκείνο που ενδιαφέρει τον Δήμο Καβάλας, είναι η κατασκευή των έργων.
  • Ως δημοτικός σύμβουλος, Μανώλη, πρέπει να προτάσσεις το συμφέρον του Δήμου Καβάλας, δηλαδή των δημοτών. Οι συνδημότες στη Δημοτική Ενότητα Φιλίππων, δικαιούνται να πίνουν νερό της ίδιας ποιότητας με τους υπόλοιπους δημότες, κάτι που θα εξασφαλίσει η σύνδεση με τον αγωγό που μεταφέρει το νερό στην Καβάλα από τις πηγές Βοϊράνης.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ