• Δεν κατανοώ ποιον θέλει να «χτυπήσει» με την ανακοίνωση του ο Βανζέλ, που έχει τον τίτλο: «Παντέρμαλης και Προκόπιος, τα δύο μέτρα και δύο σταθμά της Τσανάκα…», η οποία αναφέρεται στα αιτήματα του μητροπολίτη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου, κ. Στεφάνου, να μετονομαστεί η οδός Μητροπόλεως σε οδό Μητροπολίτου Προκοπίου και το δικό του, να μετονομαστεί η οδός Κύπρου (ο δρόμος μπροστά από το Δημαρχείο) σε οδό Ελευθέριου Αθανασιάδη.
  • «Δεν θεωρούμε ότι μπαίνει σε αντιπαράθεση το αίτημά μας, με το αίτημα του σεβασμιότατου, αλλά νομίζουμε ότι ούτε και ο Μακαριστός θα επιθυμούσε κάτι τέτοιο», δήλωσε ο Βανζέλ, αλλά λίγο πιο κάτω αναφέρει ότι: «Αν ο νόμος δεν το επιτρέπει (να γίνει αλλαγή της ονομασίας μιας οδού), δεν το επιτρέπει για κανένα. Αν το επιτρέπει κατά περίπτωση, διαπράττεται μεγάλη αχαριστία απέναντι σ’ ένα πρόσωπο με πολύ μεγάλη προσφορά στην πόλη». Δηλαδή, αφού η δημοτική αρχή δεν ικανοποίησε το δικό του αίτημα, δεν πρέπει να ικανοποιήσει και το αίτημα του κ. Στεφάνου.
  • Με αυτό τον πονηρό, θα έλεγα, τρόπο, ο Βανζέλ βρήκε την ευκαιρία να αρνηθεί στο αίτημα του μητροπολίτη Φ.Ν.Θ. και συγχρόνως, με την ανακοίνωση, να δείξει ότι (τάχα) τον σέβεται. «Ο σεβαστός ιεράρχης μας, έχει αποδείξει πόσο ταπεινός, νηφάλιος και δίκαιος άνθρωπος είναι, στον οποίο τρέφουμε απέραντο σεβασμό», δήλωσε.
  • Αλλά και ο Λουντοβίκ, στο ίδιο θέμα, ακολούθησε τη γνωστή μέθοδο του «στρίβειν δια του αρραβώνος». Δηλαδή, αρνήθηκε την μετονομασία της οδού Μητροπόλεως, αλλά πρότεινε να ονομαστεί οδός Μητροπολίτου Προκοπίου, ο δρόμος που περνάει μπροστά από το «Προκόπειο» Ίδρυμα Χρονίως Πασχόντων στον Άγιο Σίλα, το νοσοκομείο και κατεβαίνει προς τον Άγιο Λουκά. Πρόκειται για μία παραλλαγή στο «όχι» που είπε, με αυτό που είπε ο Βανζέλ στην τελευταία συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ