Με 40.000 ευρώ, οι επισκέπτες θα ζήσουν τον «μύθο» και θα «περπατήσουν στα βήματα του αποστόλου Παύλου»!

0

Το ποσό των 105.000 ευρώ θα διαθέσει η διοίκηση της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, από το ετήσιο πρόγραμμα δράσης που εγκρίθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του περιφερειακού συμβουλίου, με σκοπό την τουριστική προβολή της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου το έτος 2021. Από τα χρήματα αυτά, θα διατεθούν 40.000 ευρώ για την δράση με την ονομασία «Στα βήματα του αποστόλου Παύλου», στην οποία θα συμμετέχει (όχι οικονομικά) η Ιερά Μητρόπολη Φιλίππων Νεαπόλεως Θάσου (Φ.Ν.Θ.).

Όπως ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Καβάλας, Κώστας Αντωνιάδης, για να προσελκύσει ο τόπος επισκέπτες χρειάζεται να δημιουργηθεί ένας «μύθος». Και η έλευση του αποστόλου Παύλου στους Φιλίππους πρέπει να αναδειχτεί, γιατί μπορεί να φέρει επισκέπτες απ’ όλο τον κόσμο. Τα υπόλοιπα χρήματα, θα δαπανηθούν για την παραγωγή σύγχρονου οπτικοακουστικού υλικού (σ.σ. θα παραχθούν δύο βίντεο μικρής διάρκειας), ενός καλαίσθητου φωτογραφικού λευκώματος και για την προβολή στο διαδίκτυο. Δυστυχώς, σχολίασε ο αντιπεριφερειάρχης, τις παραπάνω δράσεις καταψήφισε η παράταξη του Χριστόδουλου Τοψίδη, «Περιφερειακή Σύνθεση», που μειοψήφησε στην έγκριση του ετήσιου προγράμματος δράσης.

Επίσης, ο Κ. Αντωνιάδης ανακοίνωσε ότι, από τις 15 έως και τις 21 Απριλίου 2021, στο φουαγιέ του Διοικητηρίου Π.Ε. Καβάλας/Θάσου, θα συγκεντρώνονται τρόφιμα και άλλα είδη καθημερινής ανάγκης, τα οποία θα διανεμηθούν σε άπορες οικογένειες ενόψει του Πάσχα. Στην πρωτοβουλία αυτή συμμετέχουν πολιτιστικοί σύλλογοι και η Ιερά Μητρόπολη Φ.Ν.Θ. «Θέλω να ευχαριστήσω τους πολιτιστικούς συλλόγους και τον σεβασμιότατο μητροπολίτη μας, γιατί ανταποκρίθηκαν με χαρά στην πρωτοβουλία της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας/Θάσου, που έχει σκοπό να ανακουφίσει τους οικονομικά αδύναμους συμπολίτες μας», σημείωσε ο αντιπεριφερειάρχης.

Τέλος, ανέφερε πως είναι σε εξέλιξη και θα αρχίσουν στο εγγύς μέλλον παρεμβάσεις, για την βελτίωση του εθνικού και επαρχιακού οδικού δικτύου, με σκοπό την ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, συνολικού προϋπολογισμού 5,5 εκατομμυρίων ευρώ.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ