Πέρα από την απέχθεια μας, για την επικράτηση ξενικών όρων (lock down, self test, κ.λπ.), έχουμε σοβαρή ένσταση για το πρόσφατο “μέτρο” που ανακοίνωσε η ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να δελεάσει (και όχι να ευαισθητοποιήσει) τους νέους, κυρίως, ανθρώπους να εμβολιαστούν κατά του μεταλλαγμένου στελέχους του κορονοϊού covid-19 με την ονομασία “Δ”. Αναφερόμαστε στην λεγόμενη “κάρτα ελευθερίας”, ή freedom pass, η οποία αντιστοιχεί και σε χρηματικό “δώρο” (bonus) 150 ευρώ, για μετακινήσεις στα μέσα μαζικής μεταφοράς, την παρακολούθηση καλλιτεχνικών θεαμάτων κ.ά. Από την “ατομική ευθύνη” στα προηγούμενα κύματα της πανδημίας, λοιπόν, περάσαμε στα “προνόμια” για τους εμβολιασμένους! Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες έπαψαν να θεωρούνται υπεύθυνοι πολίτες και αντιμετωπίζονται ως ιθαγενείς που θα ξεγελαστούν με “καθρεφτάκια”, για να συμμετέχουν στην εκστρατεία για το πανελλαδικό “χτίσιμο του τείχους ανοσίας” απέναντι στον νέο εχθρό, τον ιό “Δ”, που εξαπλώνεται στον κόσμο.

Αυτό που παρακολουθούμε τον τελευταίο καιρό, από τα Μέσα Προπαγάνδας, είναι ένα ανήθικο παιχνίδι. Το επικοινωνιακό αυτό παιχνίδι, έχει πάλι στόχο την χειραγώγηση της μάζας, γιατί οι κυβερνώντες και τα Μέσα Ενημέρωσης αντιμετωπίζουν τους πολίτες ως μάζα, που εκφοβίζεται και κατευθύνεται από τους (δήθεν) ισχυρούς και τους (δήθεν) ειδικούς. Οι εκατομμύρια δόσεις των εμβολίων που παράγονται πρέπει να “καταναλωθούν” από τους “πελάτες”, δηλαδή τις κυβερνήσεις των κρατών και τους πολίτες τους. Για να γίνει πιστευτό το “παραμύθι” χρειάζεται ένας “δράκος”. Έτσι βρέθηκε η ινδική μετάλλαξη του κορονοϊού και όπως ανέφερε κάποιος “ειδικός”, θα ακολουθήσει η μετάλλαξη “Δ plus”, η μετάλλαξη “Ε”, η μετάλλαξη “Ζ”, κ.ο.κ. Είναι εντυπωσιακό ότι, για όλες αυτές τις μεταλλάξεις θα υπάρχει αποτελεσματική προστασία από τα υπάρχοντα εμβόλια.

Τα εμβόλια εξάλειψαν σοβαρές ασθένειες και τρομερές πανδημίες στην ιστορία της ανθρωπότητας. Ο εμβολιασμός ενισχύει την φυσική άμυνα του ανθρώπινου οργανισμού απέναντι σε βλαπτικούς παράγοντες της υγείας του. Δεν υποκαθιστά την φυσική ανοσία. Όπως οι διάφοροι ιοί μπορούν να μεταλλάσσονται και να γίνονται “ανθεκτικότεροι” στα εμβόλια και στα φάρμακα, έτσι και ο ανθρώπινος οργανισμός έχει την εκπληκτική ικανότητα να θωρακίζεται απέναντι στους εισβολείς. Στην πράξη, με τον εμβολιασμό προσπαθούμε να προλάβουμε την διασπορά του ιού στον πληθυσμό. Δηλαδή, διασπείρουμε τεχνητά το εξασθενημένο στέλεχος του επικίνδυνου ιού σε περισσότερο αριθμό υγιών ατόμων, ώστε αυτά να αναπτύξουν τα προστατευτικά αντισώματα και την λεγόμενη τεχνητή ανοσία. Ο ανθρώπινος οργανισμός, επομένως, έχει “διαβάσει” τον εισβολέα ιό και είναι προετοιμασμένος αμυντικά να τον εξουδετερώσει. Δεν σημαίνει πως τα εμβολιασμένα άτομα, δεν μπορούν να “κολλήσουν” τον ιό. Θα είναι, ωστόσο, κατάλληλα προετοιμασμένος (θεωρητικά) ο οργανισμός τους, για να δώσει την μάχη απέναντι στον αόρατο εχθρό. Με τον μαζικό εμβολιασμό, δηλαδή, δημιουργούμε το τεχνητό τείχος ανοσίας. Μειώνουμε τον κίνδυνο, όχι της εξάπλωσης του ιού, αλλά να νοσήσουν και να πεθάνουν περισσότεροι άνθρωποι.

Υπάρχει και το φυσικό τείχος ανοσίας, ή όπως λέγεται η “ανοσία της αγέλης”, που “χτίζεται” από τα άτομα που νόσησαν, αλλά ο αμυντικός οργανισμός τους (ανοσοποιητικό σύστημα) ανταπεξήλθε στην εισβολή του ιού. Τα αντισώματα που δημιούργησε, έτσι, είναι ικανά και επαρκή, για να τον προστατέψουν από νέα εισβολή. Κι αναρωτιόμαστε, αφού τα εμβόλια που παρασκευάστηκαν είναι αποτελεσματικά στις μεταλλάξεις του covid-19, γιατί να μην ισχύει το ίδιο και για τα φυσικά αντισώματα του ανθρώπινου οργανισμού. Κανένα εμβόλιο, όπως προαναφέραμε, δεν μπορεί να υποκαταστήσει το ανοσοποιητικό (αμυντικό) σύστημα του περίπλοκου και εντυπωσιακού ανθρώπινου οργανισμού. Βεβαίως, τα εμβόλια βοήθησαν να ξεπεραστούν σοβαρές υγειονομικές κρίσεις, αλλά αν η ανθρωπότητα εξαρτιόταν μόνο από αυτά, για να επιβιώσει στο πέρασμα των αιώνων, θα είχε αφανιστεί από τις πανδημίες και τις φυσικές καταστροφές!

Πρέπει να ξεκαθαρίσουμε τον στόχο. Θέλουμε να περιορίσουμε την διασπορά του covid-19 και των μεταλλάξεων του στον πληθυσμό, ή να περιορίσουμε τους διασωληνομένους στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (Μ.Ε.Θ.) των δημόσιων νοσοκομείων και τους θανάτους; Οι καραντίνες αναχαίτισαν την διασπορά, αλλά κούρασαν τον κόσμο, ενώ προκάλεσαν σοβαρή ζημία στην οικονομία. Έπρεπε, λοιπόν, οι κυβερνώντες να ξεπεράσουν την κούραση και την δυσαρέσκεια των πολιτών από τους διαδοχικούς εγκλεισμούς και τα περιοριστικά μέτρα, χωρίς να φανεί η μεγάλη ευθύνη τους για την αποτυχία της συγκεκριμένης στρατηγικής, η οποία ήταν αναγκαία μόνο την πρώτη περίοδο, που είχαμε να αντιμετωπίσουμε μία άγνωστη απειλή. Βρέθηκε, έτσι, ο μαζικός εμβολιασμός και το “τείχος ανοσίας”, το οποίο “χτίστηκε” σε πολύ μεγάλο ποσοστό από τα εκατομμύρια κρούσματα των τριών προηγούμενων κυμάτων της πανδημίας. Αν θέλουν οι κυβερνώντες να “εγκλωβίσουν” την μετάλλαξη “Δ”, πρέπει να κάνουν αυτό που λένε ότι θα κάνουν, αν χρειαστεί, το ερχόμενο φθινόπωρο, αν και εφόσον εξαπλωθεί στην Ελλάδα το μεταλλαγμένο στέλεχος του ιού. Δηλαδή, να επιβάλλουν απαγόρευση μετακινήσεων από και προς τις χώρες που είναι οι κύριες εστίες της μετάλλαξης “Δ”, όπως η Ινδία και συγχρόνως, να γίνει μαζικός εμβολιασμός στους πληθυσμούς τους. Γιατί, αν “ξεφύγει” από εκεί ο μεταλλαγμένος ιός, θα είναι δύσκολο να αποφευχθεί η διασπορά του σε όλο τον πλανήτη.

Όσον αφορά την “κάρτα ελευθερίας” και τα άλλα “προνόμια” για τους εμβολιασμένους στην Ελλάδα, η κυβέρνηση απαξιώνει με τις κινήσεις αυτές την προσπάθεια ευαισθητοποίησης του κοινού για περισσότερους εμβολιασμούς. Με τα voucher των 150 ευρώ ίσως να καταφέρουμε να “χτίσουμε το τείχος ανοσίας”, αλλά σίγουρα δεν “χτίζεις” τους σωστούς πολίτες του μέλλοντος. Και σίγουρα, δεν κερδίζεις ψηφοφόρους στις επόμενες εθνικές εκλογές. Θα φανεί αυτό, από το ποσοστό συμμετοχής των νέων ανθρώπων.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Σωστές οι επισημάνσεις σας κύριε Κοϊβέρογλου. Θα προσέθετα ακόμα πως οι εύλογες επιφυλάξεις που έχουν αρκετοί πολίτες για τα πειραματικά εμβόλια δεν πρόκειται να αρθούν με τιμωρητικές πολιτικές περιορισμών των ελευθεριών τους, επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών οριζόντια σε κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων (υγειονομικοί, ένστολοι, εκπαιδευτικοί) χωρίς την εξέταση του ηλιακού προφίλ και των ατομικών προδιαγραφών του καθενός. Οι πολίτες θέλουν ξεκάθαρες και σαφείς απαντήσεις: γιατί η κυβέρνηση άργησε τόσο πολύ να αποσύρει το astrazeneca, όταν αποδεδειγμένα αυτό προκαλούσε διεθνώς θανατηφόρες θρομβώσεις; Γιατί κάποιοι, μέχρι τελευταία στιγμή, επέμεναν να αποδίδουν τους θανάτους σε κάθε άλλο αίτιο πλην του εμβολίου; Ποιος μπορεί να μας ενημερώσει συγκεκριμένα για το αν θα υπάρξουν μακροπρόθεσμες παρενέργειες των εμβολίων τεχνολογίας mRNA και ποιες θα μπορούσαν να είναι αυτές; Τι ακριβώς έγινε με τους ανθρώπους που διαβάζουμε – σε ελάχιστα site – ή ακούμε να λέγεται στο περιβάλλον μας ότι δυστυχώς κατέληξαν μετά τον εμβολιασμό τους με εμβόλια pfizer; Τι μπορεί να σημαίνει για τον ανθρώπινο οργανισμό να παράγει ο ίδιος την ακίδα του ιού; Τι ακριβώς γίνεται με τα “λιπίδια” που φέρνουν την πληροφορία παραγωγής της ακίδας στο ανθρώπινο κύτταρο, ποια είναι η ακριβής σύνθεσή τους και τι μπορεί να σημαίνει για τον οργανισμό μας η παρουσία τους μέσα του;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ