Άπειρες φορές γράψαμε, κι εμείς και πολλοί άλλοι για το τεράστιο πρόβλημα που δημιουργούν με τη συνεχή παρουσία τους στην πλατεία Ελευθερίας οι ρομά. Καθόλου δεν θα μας απασχολούσε το ζήτημα, αν οι άνθρωποι αυτοί ήταν ευπρεπείς και δεν ενοχλούσαν με την συμπεριφορά τους και δεν ρύπαιναν τον χώρο. Καθημερινά, συγκεντρώνονται εκεί, δεκάδες ρομά, φωνάζουν καυγαδίζουν, χορεύουν, ενώ όπως όλοι ξέρουμε, κάνουν (ορισμένοι απ’ αυτούς) και διακίνηση ναρκωτικών. Λόγω του πολιτιστικού τους επιπέδου, ρυπαίνουν τον χώρο της πλατείας, με πολύ μεγάλη ευκολία και με κάθε είδους ρύπο.

Το ζήτημα αυτό απασχόλησε πάρα πολλές φορές την τοπική κοινωνία, από την εποχή που το στέκι των ρομά ήταν στις Καμάρες και χρειάστηκε τότε να γίνουν τεράστιες προσπάθειες να μεταφερθούν στον Δημοτικό Κήπο, απ’ όπου στη συνέχεια «ξαναμετακόμισαν» στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Με αφορμή την εκδήλωση της πρόθεσης της δημοτικής αρχής να αναπλάσει την πλατεία Ελευθερίας, ο δημοτικός σύμβουλος Βαγγέλης Παππάς, ζητάει να προηγηθεί η επίλυση του ζητήματος των ρομά στην πλατεία, από την προώθηση οποιουδήποτε σχεδιασμού ανάπλασης.

Δεδομένου, ότι ο Βαγγέλης Παππάς, ήταν υποψήφιος Δήμαρχος Καβάλας, αλλά και κανείς δεν μπορεί να αποκλείσει να ξαναείναι, θα θέλαμε με την έκφραση της αναγκαιότητας για «κάθαρση» της πλατείας, να έκανε και συγκεκριμένες προτάσεις για το πώς μπορεί να γίνει αυτό. Πέρα από μικροπαραπτώματα, που σε μικρότερο, βέβαια, βαθμό κάνουμε όλοι, οι ρομά, τυπικά, δεν κάνουν κάτι που να μπορούν να διωχθούν από το νόμο. Η ανάληψη πρωτοβουλιών από τη δίωξη ναρκωτικών, είναι άλλο ζήτημα, και βέβαια δεν αφορά όλους τους ρομά που «κατοικοεδρεύουν» στην πλατεία, ωστόσο, μπορεί να φέρει κάποια αποτελέσματα. Ίσως η μόνιμη περιπολία αστυνομικών, στην ίδια περιοχή να πετύχει αυτό που μέχρι τώρα δεν βρήκε τη λύση του. Την απομάκρυνση των ρομά από την πλατεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ