• Είναι, πράγματι, αξιοπερίεργο, γιατί ο «κολοσσός» που λέγεται Energean Oil and Gas, της οποίας θυγατρική είναι η Kavala Oil, δεν έχει ασχοληθεί με την ενίσχυση του τοπικού αθλητισμού. Και ειδικότερα με τον Α.Ο.Κ., όπως έγραψε καρντάσι, το οποίο σχολιάζει τακτικά τα άρθρα του «Καθημερινού Τύπου». Σε ένα πρόσφατο σχόλιο του, το οποίο αφορούσε μία συμφωνία της Energean Oil and Gas στο Ισραήλ, έγραψε ότι «ζαλίστηκε» διαβάζοντας το νούμερο των εσόδων που έχει διασφαλίσει η εταιρεία από τις συμφωνίες που υπέγραψε στο κράτος της Μέσης Ανατολής.
  • Το νούμερο «ζαλίζει», καρντάσι, όποιον και όποια το διαβάσει. Τρία δισεκατομμύρια δολάρια! Είναι ένα δείγμα της δυναμικής που έχει η συγκεκριμένη εταιρεία στο χώρο των υδρογονανθράκων (πετρέλαιο, φυσικό αέριο).
  • Η θέση της μέσα στο άκρως ανταγωνιστικό διεθνές περιβάλλον και σε μία αγορά με πολύ μεγάλες απαιτήσεις αναβαθμίζεται και εδραιώνεται χρόνο με τον χρόνο.
  • Παρεμπιπτόντως, ακόμα κι αν «φύγει» από τον κόλπο της Καβάλας, η Energean Oil and Gas, με τις στρατηγικές συμμαχίες που δημιουργεί σε όλο τον κόσμο, θα μπορέσει να σταθεί στα πόδια της και να μεγαλουργήσει. Κάτι που αμφιβάλλω πολύ, ότι θα καταφέρει να κάνει η Kavala Oil, χωρίς τις «πλάτες» του στρατηγικού επενδυτή της.
  • Και μια και ανέφερα περί «στρατηγικού επενδυτή», ένα τέτοιο χρειάζεται, αναμφίβολα, ο Α.Ο.Κ., για να μεγαλουργήσει στον τομέα του αθλητισμού. Προς το παρόν, οι διοικούντες τον Ερασιτέχνη Α.Ο.Κ. προσπαθούν να κάνουν «στρατηγικό επενδυτή» τον φίλαθλο κόσμο της Καβάλας, όμως η βοήθεια που μπορεί να προσφέρει έχει «ταβάνι».
  • Ο φίλαθλος κόσμος πρέπει να είναι αρωγός του «στρατηγικού επενδυτή». Ο Α.Ο.Κ. παραμένει brand name και η μοίρα του θα αλλάξει, όταν αποφασίσει να τον ενισχύσει ένας «στρατηγικός επενδυτής» με το κύρος και τη δυναμική της Energean Oil and Gas. Απευθύνω, λοιπόν, κάλεσμα, ή «πρόσκληση ενδιαφέροντος» στον Μαθιό Ρήγα, πρόεδρο και διευθύνοντα σύμβουλο της Energean Oil and Gas, να ενισχύσει τον μεγαλύτερο αθλητικό σύλλογο του Νομού Καβάλας.

1 ΣΧΟΛΙΟ

  1. Θα χρησιμοποιήσω το μοτο του Σκάι ” Όλοι μαζί μπορούμε”. Δε μπορεί πες πες κάτι θα γίνει. Από όλο αυτόν τον κυκεώνα των εσόδων που προβλέπονται για την εταιρεία τα κουκούτσια να δοθούν στον ΑΟΚ θα μεγαλουργήσει. Επίσης θέλω να ευχαριστήσω τον Κ-ΤΥΠΟΣ που μου δίνει όχι απλώς την δυνατότητα να σχολιάσω τα άρθρα του, αλλα προωθεί τα σχόλιά μου μέσα από τα άρθρα του. Μακάρι το σημερινό σας άρθρο να φτάσει στα κατάλληλα αυτιά και να αποτελέσει το όχημα που θα δρομολογήσει εξελίξεις στο συγκεκριμένο ζήτημα. Αλήθεια ο ερασιτέχνης θα ηταν διατεθειμένος να παραδώσει την ομάδα σε περίπτωση που ο κος Ρήγας δεχόταν την πρόσκληση ενδιαφέροντος; Το ρωτάω γιατί αυτή είναι η πιο βασική παράμετρος. Θας σας αναφέρω ένα παράδειγμα μιας νεοκοπης ομάδας της Α’ Εθνικής του Αστέρα Τρίπολης. Όταν ο κος Καυμενακης με τον συνέταιρο του θέλησαν να επενδύσουν στην γενέτειρά τους την Τρίπολη κτύπησαν την πόρτα του πιο ιστορικού και μεγαλύτερου σωματείου της πόλης του Παναρκαδικου. Όμως οι κύριοι που κατείχαν τις καρέκλες στην ομάδα δεν τις άφηναν. Έτσι και ο Καυμενακης επένδυσε σε μια ομάδα άγνωστη στο πανελλήνιο που έπαιζε στο τοπικό της Τρίπολης η οποία μάλιστα έπαιζε και σε ξερό γήπεδο. Από εκεί και μετά είναι γνωστή η ιστορία, που παίζει ο ένας και που παίζει ο άλλος. Φυσικά και δεν υπονοώ κάτι τέτοιο για τον ερασιτέχνη, όμως καλό είναι να ξέρουμε και τις προθέσεις του σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο. Ας ελπίσουμε ότι αυτή η ανοικτή πρόσκληση ενδιαφέροντος που απευθυνατε στον κο Ρήγα να βρει ανταπόκριση.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ