-Η λειτουργία της, συμπληρωματικής και οσονούπω πρότυπης, λαϊκής αγοράς στον χώρο στάθμευσης του δημοτικού αθλητικού κέντρου «Αλεξάνδρα Δήμογλου» στην Καλαμίτσα, έδειξε όχι μόνο ότι μπορεί να μεταφερθεί η λαϊκή αγορά εκτός του αστικού κέντρου, αλλά και ότι ο κόσμος θα ανταποκριθεί. Οι πολίτες που ψωνίζουν από την λαϊκή αγορά στην Καλαμίτσα, είναι ευχαριστημένοι. Αλλά και οι επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς αισθάνονται ικανοποίηση.

-Διανύουμε προεκλογική περίοδο, ενόψει των περιφερειακών και δημοτικών εκλογών. Ένα σημαντικό θέμα συζήτησης, είναι η επίλυση του κυκλοφοριακού προβλήματος στην πόλη της Καβάλας. Με την λειτουργία της συμπληρωματικής λαϊκής αγοράς στην Καλαμίτσα, που έγινε λόγω των περιορισμών της πανδημίας του κορονοϊού covid19, ένας αριθμός πολιτών και αυτοκινήτων, δεν «κατεβαίνουν» στο κέντρο της πόλης κάθε Σάββατο, που διεξάγεται η λαϊκή αγορά δίπλα στο Διοικητήριο της Περιφερειακής Ενότητας. Αυτό είναι κέρδος, για την μείωση του κυκλοφοριακού φόρτου.

-Αναρωτιόμαστε, λοιπόν, εάν μπορεί να γίνει κάτι ανάλογο και στην ανατολική πλευρά της Καβάλας. Δηλαδή, να βρεθεί κατάλληλος χώρος, όπου θα λειτουργήσει η δεύτερη πρότυπη λαϊκή αγορά. Έτσι, οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές θα «μοιραστούν» και θα σταματήσει η λειτουργία της αγοράς δίπλα στο Διοικητήριο και πάνω στον κεντρικότερο δρόμο της πόλης, την οδό Ερυθρού Σταυρού. Εάν θέλουμε να επιλύσουμε το κυκλοφοριακό πρόβλημα, πρέπει να βοηθήσουν όλοι και όλες. Μαζί και οι παραγωγοί και επαγγελματίες της λαϊκής αγοράς.

-Την επιλογή του χώρου και τον τρόπο λειτουργίας της λαϊκής αγοράς στην ανατολική πλευρά της Καβάλας, είναι θέματα που θα συζητήσουν οι εμπλεκόμενοι. Ένας χώρος μπορεί να είναι δίπλα στο γήπεδο ποδοσφαίρου «Κωτσάλου», που έγινε χώρος εναπόθεσης οικοδομικών υλικών, ογκωδών αντικειμένων κ.λπ. Ο Δήμος θα καθαρίσει και θα διαμορφώσει τον χώρο, για να τοποθετηθούν οι πάγκοι, ενώ υπάρχει η δυνατότητα στάθμευσης των οχημάτων των παραγωγών και μικροπωλητών. Επίσης, από τον γειτονικό δρόμο διέρχεται αστικό λεωφορείο, για την εξυπηρέτηση των καταναλωτών, ενώ υπάρχουν θέσεις για την στάθμευση των αυτοκινήτων. Ακόμα, θα μπορούσαν οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές να πηγαίνουν και στις δύο λαϊκές αγορές, στην Καλαμίτσα και το Περιγιάλι, εκ περιτροπής. Δηλαδή, το ένα Σάββατο να βρίσκονται στην Καλαμίτσα και το επόμενο στο Περιγιάλι. Αλλά, τις λεπτομέρειες θα αποφασίσουν οι ενδιαφερόμενοι.

-Το ζητούμενο είναι, να αποσυμφορηθεί η οδός Ερυθρού Σταυρού, που είναι η μοναδική οδική αρτηρία με διπλή κατεύθυνση κυκλοφορίας των οχημάτων στο κέντρο της πόλης. Στον δρόμο αυτό, που συνδέει τις δύο πλευρές της Καβάλας, κινείται ο μεγάλος αριθμός οχημάτων όλη την διάρκεια του έτους. Στον δρόμο αυτό, επομένως, η κίνηση των οχημάτων πρέπει να είναι απρόσκοπτη. Καθημερινά και σε όλη την διάρκεια της ημέρας. Θεωρούμε πως οι παραγωγοί και οι μικροπωλητές, δεν θα έχουν αντίρρηση στην δημιουργία δεύτερης πρότυπης λαϊκής αγοράς στο Περιγιάλι.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ