Οι δημοτικοί σύμβουλοι του συνδυασμού «Λαϊκή Συσπείρωση» καλούν την δημοτική Αρχή, να δώσει μία έγκαιρη και σοβαρή απάντηση στον λαό της Θάσου, για την ποιότητα και την ποσότητα του νερού στο νησί. Στο δελτίο Τύπου που απέστειλαν αναφέρουν τα ακόλουθα: «Από την έναρξη ανάληψης της δημαρχίας από την σημερινή διοίκηση, η «Λαϊκή Συσπείρωση», γνωρίζοντας την κατάσταση στην διαχείριση του νερού και έχοντας πλήρη γνώση των προβλημάτων στην υδροδότηση των χωριών, πλην ίσως της περίπτωσης της Παναγίας-Ποταμιάς, είχε κρούσει τον κώδωνα του κινδύνου επανειλημμένα τόσο στο διοικητικό συμβούλιο της Δ.Ε.Υ.Α.Θ. όπου συμμετέχει εκπρόσωπός της, όσο και σε όλα τα δημοτικά συμβούλια όπου έμπαινε το θέμα του νερού. Σαν «Λαϊκή Συσπείρωση» ζητήσαμε έκτακτη ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου για το θέμα του νερού, της διαχείρισης του νερού και της υδροδότησης των οικισμών. Οι απαντήσεις που παίρναμε ήταν πάντα καθησυχαστικές και όταν η πίεση προς την διοίκηση μεγάλωνε, επιστράτευαν την αποστομωτική απάντηση: «Εμείς διοικούμε»!

Ο τρόπος που αντιμετωπίζει η διοίκηση τα θέματα που έχουν άμεση σχέση με το νερό, παρά την συνεχή πίεση της «Λαϊκής Συσπείρωσης» και τοπικών συλλόγων που ασχολήθηκαν με το αντικείμενο, συνέβαλε, μαζί με την πολιτική της εμπορευματοποίησης του νερού, στην δημιουργία προβλημάτων που άρχισαν νωρίτερα και διογκώθηκαν την φετινή χρονιά. Το πρόβλημα της λειψυδρίας που εντοπίστηκε από την διοίκηση σε χωριά της Θάσου και για το οποίο είχαν εξαγγείλει κάποια αποσπασματικά έργα (π.χ. γεώτρηση Καλλιράχης, Λιμένα και Λιμεναρίων) δεν λύθηκε, αφού άφησαν τον χρόνο να κυλίσει άσκοπα, χωρίς να αρχίσουν την υλοποίησή τους, με αποτέλεσμα να βρεθούν χωριά χωρίς νερό τους καλοκαιρινούς μήνες! Ο προσανατολισμός της διοίκησης στην ανάπτυξη του τουριστικού προϊόντος, είναι ενταγμένη στην συνολική αντίληψη της καπιταλιστικής ανάπτυξης που υπηρετούν όλες οι κυβερνήσεις για χάρη του τουριστικού κεφαλαίου, χωρίς τις αντίστοιχες υποδομές που αποτελούν πρωτίστως λαϊκή ανάγκη. Η επάρκεια και η ποιότητα του νερού που καταναλώνει ο λαός του νησιού, δεν μπορεί παρά να είναι αδιαπραγμάτευτη. Μετά από τις εύστοχες προβλέψεις μας, ήρθε και η ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας, για την απαγόρευσης χρήσης νερού ανθρώπινης κατανάλωσης στους οικισμούς Παναγίας, Κάστρου και Μεγάλου Πρίνου, που επισφράγισε τις ανησυχίες μας, τους προβληματισμούς μας και όσα τονίζαμε τόσα χρόνια. Ρωτάμε την διοίκηση:

-Ποιος είναι τώρα ο ψεύτης;

-ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΛΗΘΕΙΑ; Αυτή που ειπώθηκε επίσημα στο δημοτικό συμβούλιο; Αυτή που αναδεικνύουν τα προβλήματα στα χωριά της Θάσου; Αυτή που καταγράφει η έκθεση της Διεύθυνσης Υγιεινής; ΔΩΣΤΕ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΕΓΚΑΙΡΗ ΚΑΙ ΣΟΒΑΡΗ ΑΠΑΝΤΗΣΗ. Ο ΛΑΟΣ ΤΗΣ ΘΑΣΟΥ ΤΟ ΑΠΑΙΤΕΙ».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ