– Όταν μία κατάσταση είναι δυσάρεστη, γίνεται πιο έντονη και η (παραμικρή) «οσμή». Οι κάτοικοι στο Χαλκερό διαμαρτύρονται, ότι υπάρχει έντονη οσμή στην περιοχή, που προέρχεται, από πού αλλού(;), από το γειτονικό εργοστάσιο παραγωγής λιπασμάτων.
– Δεν βλέπω να το γλιτώνει το νέο πρόστιμο ο Λαυρέντης, αλλά τα πρόστιμα δεν λύνουν το πρόβλημα (εφόσον οι μετρήσεις δείξουν ότι η «ένοχη» για την οσμή είναι η Β.Φ.Λ.).
– Από τη διοίκηση του εργοστασίου, πάντως, δεν υπάρχει καμία ενημέρωση, τα τελευταία χρόνια, ούτε για την πορεία της παραγωγής, ούτε για κάποιο νέο επενδυτικό πλάνο, ούτε για τα μέτρα που λαμβάνονται με σκοπό την προστασία του περιβάλλοντος. Δεν πρέπει η τοπική κοινωνία να ενημερώνεται, Λαυρέντη μου, για να μην υπάρχει καχυποψία, διαμαρτυρίες όταν αυξάνονται οι ρύποι και απειλή προσφυγής στη Δικαιοσύνη;
– Θέλει, ή δεν θέλει, η διοίκηση της Β.Φ.Λ. να έχει συμμάχους τις αρχές και την τοπική κοινωνία; Την ενδιαφέρει η δημόσια υγεία και το περιβάλλον; Ή ενδιαφέρεται, μόνο, να κάνει «ξεσκαρτάρισμα» στο προσωπικό του εργοστασίου, για να μπορεί να ελέγχει την κατάσταση;
– Τέτοια απαξίωση προς τους Καβαλιώτες και τους τοπικούς άρχοντες, Λαυρέντη μου, δεν θα σε βοηθήσει να αναπτύξεις την επιχείρηση. Είναι πολύ σημαντικό για μία επιχείρηση του μεγέθους της Β.Φ.Λ., να έχει την καθολική στήριξη και εκτίμηση στο κοινωνικό περιβάλλον που δραστηριοποιείται.
– Με αφορμή τη διαμαρτυρία των συντοπιτών από το Χαλκερό, νομίζω πως πρέπει να βγείτε μπροστά και να εξηγήσετε, δημοσίως, εάν υπάρχει κάποιο πρόβλημα, που οφείλεται, ποια μέτρα πήρατε για να επιλυθεί, πως θα αποφευχθεί στο μέλλον κ.λπ., ώστε να πάψει η ανησυχία του κόσμου.
– Μη ζητάτε τη συμπαράσταση της κοινωνίας μόνο στον «εμφύλιο πόλεμο» που προκαλέσατε. Στην περίπτωση αυτή, οι συνεργάτες σου ήταν λαλίστατοι και ιδιαίτερα αιχμηροί στις δηλώσεις τους.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ