Ο επικεφαλής του συνδυασμού «Ανοιχτή Πόλη», Κωστής Σιμιτσής, απέστειλε το ακόλουθο δελτίο Τύπου: «Στην πολυδιαφημισμένη συνάντηση με τους Καβαλιώτες πανεπιστημιακούς, η κ. Τσανάκα προσπάθησε να αναφερθεί σε οραματικούς στόχους, που υποτίθεται πως έχει για την πόλη. «Θα γκρεμίσουμε την περιοχή πίσω από τις Καμάρες»!!! Εδώ χωρούν πολλά θαυμαστικά. Η κ. Τσανάκα, ως επιφανές στέλεχος στις δημοτικές παρατάξεις των κ.κ. Εριφυλλίδη και Καλλιοντζή, είχε καταψηφίσει την κήρυξη της απαλλοτρίωσης και την τροποποίηση του Σχεδίου Πόλης στην περιοχή από τις Καμάρες μέχρι το Καρνάγιο και το 1ο Γυμνάσιο. Μαζί με τους δύο μέχρι τώρα αντιδημάρχους της Τεχνικής Υπηρεσίας, δεν έχουν κάνει την παραμικρή κίνηση για να προχωρήσουν τα θέματα, που βάλτωσαν μετά το 2014. Μάλιστα, ο προβεβλημένος συνεργάτης της και πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Κ., κ. Ν. Ξανθόπουλος, έχοντας μερίδιο στο ακίνητο, είχε αντιταχθεί σθεναρά στην απαλλοτρίωση ακόμα και δικαστικά. Άραγε, τον έπεισε πως είχαμε δίκιο;

Επιμένουμε σε αυτόν και σε άλλους στόχους που εμείς θέσαμε και τους οποίους προσπαθεί να αντιγράψει η σημερινή διοίκηση του Δήμου. Όμως, οι στόχοι επιτυγχάνονται με έργα και όχι με λόγια. Με κόπο και μεθοδικότητα και όχι με επικοινωνιακά τεχνάσματα.

Όσον αφορά το δίκτυο επιστημόνων που πάει να στηθεί από το Ινστιτούτο Καπνού, προφανώς και συμφωνούμε με παρόμοιες πρωτοβουλίες. Ουσιαστικά αποτελέσματα, όμως, θα δώσει μετά το 2019, όταν θα υπάρξει στον Δήμο μία διοίκηση ικανή και δραστήρια, που θα μπορεί να θέτει και να υλοποιεί στόχους κινητοποιώντας το πλούσιο δυναμικό των ανθρώπων του τόπου μας».

Η απάντηση από το γραφείο της δημάρχου ήταν άμεση και σύντομη: «Είναι γεγονός, πως κατά τη διάρκεια της θητείας του, ο κ. Σιμιτσής μας είχε συνηθίσει σε ανακρίβειες και παραστάσεις ανύπαρκτων γεγονότων ως αληθινών και το αντίστροφο. Φαίνεται, όμως, πως η τοποθέτησή του από τους δημότες στη μειοψηφία, δεν τον συνέτισε. Έτσι, με αφορμή την πρώτη συνάντηση Καβαλιωτών πανεπιστημιακών, εξέδωσε δελτίο Τύπου με περιεχόμενο, που όχι απλώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα, αλλά έχει και παντελώς άσχετο αντικείμενο! Εδώ ταιριάζει απόλυτα η ρήση: «όνειρα θερινής νυκτός».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ