• Δεν είναι η πρώτη φορά κι ούτε θα είναι η τελευταία, που ο βουλευτής Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας, Νίκος Παναγιωτόπουλος, σε μία συνέντευξη Τύπου κινδυνολογεί. Γι’ αυτό και δεν μας προκάλεσε έκπληξη η δήλωση που έκανε, ότι είναι ζήτημα χρόνου να συμβεί θερμό επεισόδιο μεταξύ της Ελλάδας και της Τουρκίας.
  • Ο ρόλος ενός πολιτικού προσώπου, είναι να αντιμετωπίζει τα προβλήματα και τις κρίσεις με υπευθυνότητα και σοβαρότητα. Η στάση του Ν. Παναγιωτόπουλου μόνο υπεύθυνη δεν μπορεί να χαρακτηριστεί, στον σχολιασμό της τρέχουσας πολιτικής επικαιρότητας. Όταν έγινε ερώτηση για τη δήλωση περί θερμού επεισοδίου, επιχείρησε αμέσως αναδίπλωση, λέγοντας ότι μεταφέρει την εκτίμηση των ειδικών αναλυτών!
  • Προσπάθησε, δηλαδή, να αποφύγει την πολιτική παγίδα, να φανεί ότι πρόκειται για προσωπική και κομματική εκτίμηση. Είναι οι γνωστοί και συνηθισμένοι ελιγμοί των πολιτικών προσώπων, όταν αισθάνονται πως απειλούνται να εκτεθούν. Δυστυχώς, ακόμα και στις πολύ κρίσιμες περιόδους για τη χώρα, η μεγαλύτερη μερίδα των πολιτικών και των κομμάτων προτάσσουν το μικροπολιτικό συμφέρον.
  • Στη συγκεκριμένη περίπτωση, ο Νίκος Παναγιωτόπουλος στοχεύει στην επανεκλογή στη θέση του βουλευτή και στην επάνοδο της Νέας Δημοκρατίας στη διακυβέρνηση της χώρας, με επόμενο στόχο την κατάληψη, από τον ίδιο, κάποιου χαρτοφυλακίου (σ.σ. αξιώματος στο υπουργικό συμβούλιο). Μπροστά στην πρόκληση αυτή και με την «ασφάλεια» που παρέχει ο αντιπολιτευτικός λόγος, δεν διστάζει να εντείνει την αγωνία των πολιτών, που έχουν στο μυαλό τον αγώνα για την καθημερινή επιβίωση και τα πολιτικά πρόσωπα να μιλούν για θερμά επεισόδια και νέα βάρη στην οικονομία.
  • Δηλαδή, αν η Νέα Δημοκρατία αναλάβει την εξουσία, πάλι, θα φύγει η απειλή του θερμού επεισοδίου και ης επιβολής νέων οικονομικών βαρών στους πολίτες; Όχι βέβαια. Έχει, όμως, σημασία, για τους διεκδικητές της εξουσίας, ποιος θα ψηφίσει τα νέα βάρη.
  • Όσον αφορά την προτροπή που έδωσε ο Ν. Παναγιωτόπουλος προς τα μέλη των Παμμακεδονικών Ενώσεων, να πιέσουν πρωτίστως τις κυβερνήσεις των Η.Π.Α., της Αυστραλίας κ.λπ., για να μη δοθεί η (σύνθετη) ονομασία στο κρατίδιο των Σκοπίων, έχουμε να σχολιάσουμε το εξής. Οι ομογενείς της διασποράς μπορεί να μην είναι πολίτες του κράτους της Ελλάδας, αλλά παραμένουν Έλληνες. Και έχουν το δικαίωμα να ανησυχούν, για το παρόν και το μέλλον της ιδιαίτερης πατρίδας τους. Και τόσα χρόνια, δίνουν μεγάλη μάχη στο εξωτερικό, για να προασπίσουν τα εθνικά συμφέροντα. Κάτι που δεν έκαναν και δεν κάνουν οι Έλληνες πολιτικοί, με την ίδια θέρμη και αγωνιστικότητα. Τις εθνικά επιζήμιες λύσεις, επίσης, δεν τις αποφάσισαν οι συμπατριώτες της διασποράς.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ