– Ο Ηλίας Ιωαννίδης θα «επιστρέψει» στην τοπική αυτοδιοίκηση, για την ακρίβεια στην ενασχόληση με τα κοινά σε τοπικό επίπεδο, μετά το σύντομο πέρασμα από την κεντρική πολιτική σκηνή και το βουλευτικό αξίωμα.
– Είναι στα «σκαριά», είπε, η ίδρυση ενός συνδυασμού που θα συμμετέχει στις δημοτικές εκλογές του 2019 και θα έχει κινηματικό χαρακτήρα.
– Ηλία, καρντάσι μου, η Καβάλα δεν χρειάζεται ακόμα μία «φωνή αντίδρασης», η οποία θα καταγγέλλει τη δημοτική αρχή, αλλά από ανθρώπους που έχουν μεράκι να δουλέψουν για την πρόοδο του τόπου και πραγματικό όραμα.
– Το είπε, προχθές, ο Ιερώνυμος στον δήμαρχο Παγγαίου, ότι στην Ελλάδα χάσαμε πολλές ευκαιρίες εξαιτίας των αντιπαραθέσεων και των εσωτερικών υπονομεύσεων. Και ότι μόνο με τη συνεργασία, την ενότητα και την ομοψυχία θα πετύχουμε τον στόχο.
– Είναι δικαίωμα κάθε συμπολίτη να ασχολείται με τα κοινά και να συμμετέχει σε κάποιο συνδυασμό, που θεωρεί ότι τον εκφράζει.
– Όμως, πες μου, ειλικρινά, ποιος θα είναι ο στόχος του συνδυασμού με κινηματικό χαρακτήρα, που ετοιμάζετε να ιδρύσετε;
– Η διεκδίκηση της διοίκησης του Δήμου Καβάλας, ή, μήπως, να διαλύσει τη «Συμπαράταξη Πολιτών» του αγαπητού φίλου, Άρη Βέρρου, τον οποίο έπαψε ο χώρος της Αριστεράς να στηρίζει;
– Είναι (πολύ) πιθανό, ο νέος συνδυασμός να εκπροσωπηθεί στο Δημοτικό Συμβούλιο που θα προκύψει μετά τις εκλογές το 2019. – Αλλά, σου το λέω, από τώρα, ότι έχει κουραστεί ο κόσμος να ακούει «αντιδραστικές φωνές», καταγγελίες και κριτική για το θεαθήναι. Δεν έχει να προσφέρει τίποτα αυτό το «στιλάκι» πια.
– Αν είναι να κάνει ο εκπρόσωπος του συνδυασμού αντιμνημονιακή κριτική μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο, να το ξέρουμε για να είμαστε προετοιμασμένοι κατάλληλα.
– Μαζί με τον Χρήστο Ποτόλια, λοιπόν, θα αποκτήσει το Δημοτικό Συμβούλιο κι άλλο «αριστερό ψάλτη» στις συνεδριάσεις του.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ