Kινήθηκε αρκούντως η τοπική μας αγορά με την Black Friday, κι αυτό ήταν εμφανές στο κέντρο της πόλης της Καβάλας και κυρίως στα καταστήματα ηλεκτρονικών ειδών, αφού βοήθησε σ’ αυτό και η καλοκαιρία. Δεν είμαστε, όμως, καθόλου σίγουροι ότι τα μεγάλα παρόμοια πολυκαταστήματα έκαναν αληθινές εκπτώσεις ή ήταν πλασματικές. Μας λένε κάποιοι φίλοι, ότι τις προηγούμενες μέρες είδαν κάποιο κινητό τηλέφωνο στο διαδίκτυο, να κοστίζει 400 ευρώ.

Μεγάλη αλυσίδα κινητών τηλεφώνων το είχε για τη «Μαύρη Παρασκευή» ως αρχική τιμή 500 ευρώ και με την έκπτωση στα 400 ευρώ. Σε άλλη περίπτωση λίγες μέρες πριν την Μαύρη Παρασκευή, είχε κάποιος αυξήσει την τιμή, ξέροντας ότι κανείς δεν θα κάνει τη σχετική αγορά με την αυξημένη τιμή και εμφάνισε ως εκπτωτική την κανονική τιμή πώλησης του προϊόντος.

Βεβαίως οι αρμόδιες υπηρεσίες κάνουν σχετικούς ελέγχους, αλλά δεν είναι δυνατόν να ελέγξουν το σύνολο της αγοράς, γι αυτό, οι ίδιοι οι καταναλωτές θα πρέπει να είναι προσεχτικοί και πριν αγοράσουν τα προϊόντα που χρειάζονται να κάνουν την απαραίτητη έρευνα. Πάντως, η κίνηση τονώθηκε ιδιαίτερα με την αφορμή αυτού του ξενόφερτου εθίμου, και όπως μας λένε, κάποια καταστήματα θα κρατήσουν τις εκπτωτικές τιμές τους και για λίγες ακόμη ημέρες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ