-Οι σύλλογοι γονέων και κηδεμόνων των μαθητών της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης εκφράζουν την επιφύλαξη τους στις αλλαγές που προβλέπει το νομοσχέδιο για την τοπική αυτοδιοίκηση. Και συγκεκριμένα, για την κατάργηση των δημοτικών σχολικών επιτροπών πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

-Αλήθεια, καρντάσια, ποιος είναι ο ρόλος των επιτροπών αυτών; Να βάλουν οι δήμαρχοι σε ένα διοικητικό πόστο, τους υποψήφιους και τις υποψήφιες, που δεν εξελέγησαν στο δημοτικό συμβούλιο, λέω εγώ. Γιατί, τι κάνουν οι επιτροπές αυτές και ειδικότερα οι πρόεδροι των επιτροπών; Μεταφέρουν τα αιτήματα των διευθυντών των σχολείων προς την διοίκηση του Δήμου. Και τι άλλο; Πληρώνουν, από την επιχορήγηση που λαμβάνουν οι επιτροπές από τον Δήμο, τις λειτουργικές δαπάνες των σχολείων (ηλεκτρικό ρεύμα, τηλέφωνο, ύδρευση, θέρμανση, αναλώσιμα κ.λπ.).

-Γιατί πρέπει ο διευθυντής να καταθέτει το αίτημα για την ενίσχυση της υγρομόνωσης στην στέγη του σχολικού κτηρίου, π.χ., στον πρόεδρο της σχολικής επιτροπής κι εκείνος να μεταφέρει το αίτημα στον αρμόδιο αντιδήμαρχο (των Τεχνικών Υπηρεσιών); Δεν μπορεί ο διευθυντής να στείλει έγγραφο προς την αρμόδια Υπηρεσία του Δήμου, ή να ενημερώσει απευθείας τον αντιδήμαρχο; Επίσης, γιατί να διαχειρίζεται τα χρήματα για την πληρωμή των λειτουργικών δαπανών των σχολείων η πρόεδρος της σχολικής επιτροπής, αντί να γίνονται οι πληρωμές από την Οικονομική Υπηρεσία και απευθείας από το Ταμείο του Δήμου;

-Θα αναφέρω, καρντάσια και ένα πραγματικό παράδειγμα. Η πρόεδρος της δημοτικής επιτροπής δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης Δήμου Καβάλας, έπρεπε να ενημερώσει και να ζητήσει την άδεια του δημάρχου(!), προκειμένου να υποβληθεί αίτημα σε εταιρεία, για την χορηγία της δαπάνης τοποθέτησης ξύλινου δαπέδου (παρκέ) στο (κλειστό) γυμναστήριο του σχολικού συγκροτήματος στην Ραψάνη. Για ποιο λόγο να ζητηθεί η άδεια του δημάρχου; Δεν αρκεί η απόφαση της σχολικής επιτροπής, για να υποβληθεί το αίτημα προς την εταιρεία; Ποια είναι η «αυτονομία» που έχει η σχολική επιτροπή;

-Παρεμπιπτόντως, τα σχολικά συγκροτήματα στην Ραψάνη και στην Χωράφα διαθέτουν εξαιρετικά κλειστά γυμναστήρια, τα οποία θα αναβαθμιστούν με την τοποθέτηση ξύλινου δαπέδου. Αν ο Δήμος Καβάλας δεν έχει την οικονομική δυνατότητα να τοποθετήσει το παρκέ, ας απευθυνθεί σε ιδιώτες. Θα ανταποκριθούν για να βοηθήσουν δύο σχολεία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ