-Με «κουβέρτες» θα σκεπάζουν τις δεξαμενές (πισίνες) στο κλειστό κολυμβητήριο της Καβάλας, για να διατηρείται σταθερή η θερμοκρασία του νερού όταν δεν χρησιμοποιούνται οι δεξαμενές. Ευτυχώς ο χειμώνας δεν είναι βαρύς, για να χρειαστεί το «πάπλωμα» στις πισίνες του κολυμβητηρίου! Επίσης, μέσα στον Ιανουάριο θα τοποθετηθούν τα καλύμματα στην στέγη, το θερμομονωτικό και το υγρομονωτικό, για να προστατευτεί το εσωτερικό από το νερό της βροχής και το κρύο, ή την ζέστη, τον χειμώνα και το καλοκαίρι αντίστοιχα. Όμως, Θίοντορ καρντάσι, δεν είπες κάτι για τα καθίσματα στην κερκίδα. Διότι, στις πισίνες μπήκαν οι «κουβέρτες», αλλά οι θεατές θα κάθονται στο βρεγμένο και κρύο τσιμέντο! Πόσο κοστίζουν χίλια πεντακόσια πλαστικά καθίσματα; Τοποθετήστε τα, επιτέλους, να τελειώσουμε και μ’ αυτό το ζήτημα.
-Και για περισσότερη εξοικονόμηση ενέργειας, Θίοντορ καρντάσι, πρέπει να λειτουργήσει πάλι το ανοιχτό κολυμβητήριο στο πάρκο Φαλήρου. Δύο παλιές μελέτες αναφέρουν ότι: «το ανοιχτό κολυμβητήριο, μπορεί υπό όρους να λειτουργήσει συνεργατικά, συμπληρωματικά και πάντως, όχι ανταγωνιστικά με το κλειστό κολυμβητήριο». Κάτι παραπάνω ήξεραν οι μελετητές. Συγκεκριμένα, στην μία μελέτη αναφέρεται ότι: «Προκειμένου να επιτευχθεί βιωσιμότητα στην λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου, μία εκ των ων ουκ άνευ προϋπόθεση, είναι ότι θα πρέπει να υπάρξει εκ περιτροπής λειτουργία με το ανοιχτό κολυμβητήριο μέσα στο ημερολογιακό έτος. Προτείνεται το κλειστό κολυμβητήριο να λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες (μία περίοδο 8 μηνών από Οκτώβριο έως Μάιο), ενώ το ανοιχτό κολυμβητήριο να λειτουργεί τους θερινούς μήνες (Ιούνιο έως Σεπτέμβριο)».
-Γιατί δεν δοκιμάζουμε κι αυτή την λύση, εκτός από την τοποθέτηση των αντλιών θερμότητας, του φωτοβολταϊκού και γενικότερα την ενεργειακή αναβάθμιση του κλειστού κολυμβητηρίου; Ίσως το αποτέλεσμα να μας εκπλήξει θετικά!