Πριν από 9 μήνες υπήρξε ζήτημα όταν εργολάβοι που κατασκευάζουν δυο μεγάλα έργα στην Καβάλα, έκαναν παράνομα απόληψη μαρμάρων, από δημοτικές και ιδιωτικές εκτάσεις και δημοτικός σύμβουλος της περιοχής είναι αποκόψει το δρόμο προς το χώρο απόληψης με δημοτικά οχήματα. Έγιναν κάποιες μηνύσεις, ζητήθηκαν κάποιες συγνώμες και όπως καταλαβαίνουμε το θέμα σταμάτησε εκεί, αφού είχε και την υποστήριξη των αιρετών του φορέα που έπρεπε να επιβλέπει το έργο. Τώρα, φτάνει στην δημοσιότητα νέο περιστατικό κατά το οποίο φορτηγό των εταιρειών αυτών, έκανε πάλι παράνομη απόληψη υλικών από περιοχή του Δήμου Καβάλας.

Κι εμείς αναρωτιόμαστε τι είδους κράτος είμαστε. Δεν υπάρχουν όργανα της πολιτεία που να μπορούν να αποτρέψουν την παρανομία; Και η αποκάλυψη αυτή δεν έγινε επειδή κινητοποιήθηκαν οι υπηρεσίες από μόνες τους, αλλά μετά από καταγγελία. Πάλι θα κουκουλωθεί το ζήτημα; Αλλά θέλουμε να ρωτήσουμε κάτι. Όταν έγινε ο διαγωνισμός και ορίστηκε το ποσό της μειοδοσίας και υπογράφηκαν τα συμφωνητικά δεν υπήρχαν όροι κατά τους οποίους έπρεπε να αποδεικνύει ο εργολάβος ότι αγόρασε νόμιμα όλα τα υλικά; Ξέρουμε ότι υπήρχε τέτοιος όρος μέσα στην σύμβαση.

Από τη στιγμή που υπήρξε ζήτημα παράνομης απόληψης υλικών, δεν έπρεπε να γίνει έλεγχος από πού ο εργολάβος και με ποια παραστατικά αγόρασε τα υλικά του έργου; Και πως καλύπτεται μια τέτοια περίπτωση αφού ο εργολάβος κάνει παράνομη απόληψη υλικών απ’ όπου βρει, για να κατεβάσει το κόστος του έργου για τον ίδιον και να κερδίσει περισσότερα; Αυτό δεν είναι άδικο, για τους άλλους εργολάβους, που δεν μειοδότησαν στον διαγωνισμό στον οποίο αυτός αναδείχθηκε μειοδότης, επειδή υπολόγιζαν και το κόστος των υλικών που αυτός δεν πληρώνει τελικά;;; Κράτος υπάρχει; Δικαιοσύνη υπάρχει;;;

Φωτο αρχείου

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ