• Το ανταγωνιστικό πρόσωπο που έδειξε η Καβάλα B.C. στον α΄ γύρο του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας καλαθόσφαιρας ανδρών, ήταν μία ευχάριστη έκπληξη για εμάς. Στα λιγοστά παιχνίδια προετοιμασίας που έδωσε, κυρίως με αντίπαλο την ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης, δεν το κρύβουμε πως προβληματιστήκαμε έντονα και αμφιβάλλαμε εάν και κατά πόσο μπορεί να «σταθεί» στην κατηγορία με αυτό το «ρόστερ».
  • Η καλή εικόνα που έδειξε στην αρχή του πρωταθλήματος, αν και αγωνίστηκε εναντίον ομάδων που θεωρούνταν διεκδικήτριες της ανόδου στην Α1 εθνική κατηγορία, απέσπασε τα θετικά σχόλια των αντιπάλων της. Αυτό που τόνισαν οι προπονητές του Πανιωνίου, του Φάρου Κερατσινίου και των υπόλοιπων ομάδων, ήταν η πολύ καλή δουλειά που γινόταν από τον Ηλία Μωσαΐδη και τους συνεργάτες του και όχι η ποιότητα του «ρόστερ». Πράγματι, μέσα σε μερικές εβδομάδες, το «παζλ» με τα διαφορετικά «κομμάτια» έγινε «ομάδα» που είχε κατεύθυνση και αρχές στο παιχνίδι της. Με την προσθήκη του Σάββα Μανούσου απέκτησε και λίγη εμπειρία. Κυρίως, όμως, μία αξιόπιστη λύση κοντά στο καλάθι, η οποία της λείπει, εμφανώς, μετά την αποχώρηση του Θεσσαλονικιού σέντερ.
  • Η Καβάλα B.C. δεν έχει παιχνίδι στο low post. Όχι μόνο στον τομέα του σκοραρίσματος, αλλά και στον τομέα της δημιουργίας. Ο Σ. Μανούσος δεν ήταν ο παίκτης που είχε ως πρώτη προτεραιότητα τη δημιουργία στο παιχνίδι του. Ακόμα κι όταν οι αντίπαλες άμυνες έστελναν «βοήθεια» στο μαρκάρισμα του (παγίδα στη δυνατή πλευρά), σπανίως «έψαχνε» την πάσα στην «αδύνατη» πλευρά, ή κάποιον περιφερειακό συμπαίκτη για το μακρινό σουτ.
  • Τα δύο «πεντάρια» που διαθέτει σήμερα η Καβάλα B.C., ο Σταμάτης Αναστασάκης και ο Άλφα Ντιαλό, δεν μπορούν να βοηθήσουν στο δημιουργικό κομμάτι, για διαφορετικούς λόγους, αλλά ούτε και στο σκοράρισμα. Γι’ αυτό και έχουν ελάχιστα λεπτά συμμετοχής στα παιχνίδια. Έτσι, η ομάδα αναγκάζεται να αναζητεί το περιφερειακό σουτ μέσα από καταστάσεις pick n roll όταν αντιμετωπίζει οργανωμένες άμυνες. Λόγω της έλλειψης εμπειρίας, όμως, το ποσοστό ευστοχίας στο τρίποντο, ή στα σουτ από μέση απόσταση, είναι χαμηλό (4/18 τρίποντα εναντίον του Χολαργού).
  • Η Καβάλα B.C. χρειαζόταν ένα «πεντάρι» που θα είχε την ικανότητα να «διαβάζει» την αντίπαλη άμυνα και να μπορούν οι περιφερειακοί παίκτες να «ακουμπήσουν» την μπάλα στο low post. Ο Νίκος Πενταζίδης προσπαθεί να δώσει περισσότερες προσπάθειες στους γκαρντ (Μάζουρτσακ, Ερεβμπενάζιε, Κελαϊδή) και τον Σωκράτη Γκέλιο, ο οποίος επωμίστηκε τον διπλό ρόλο να σκοράρει και να βοηθάει στην άμυνα μέσα στη ρακέτα. Ο Αντώνης Σκλήβας, είναι κλασική περίπτωση αθλητικού παίκτη που «τελειώνει» τις φάσεις. Δεν έχει καθόλου παιχνίδι με πλάτη προς το καλάθι, ούτε αξιόπιστο σουτ έξω από την ρακέτα, ενώ προβληματίζει και στις ελεύθερες βολές. Ο Σταύρος Κουμλέλης είναι φιλότιμος, αλλά απέναντι σε πιο έμπειρους ψηλούς στην κατηγορία, έχει πολύ περιορισμένο πεδίο δράσης.
  • Δεν υπάρχουν, επομένως, πολλά που μπορούν να αλλάξουν στο παιχνίδι της Καβάλα B.C., ιδιαίτερα όταν αγωνίζεται εκτός έδρας, ώστε να παρουσιάσει μία πολύ καλύτερη εικόνα στα επόμενα παιχνίδια. Την κατάσταση κάνουν πιο δύσκολη οι τραυματισμοί, αφού λόγω του «ρηχού ρόστερ», κάποιοι παίκτες πιέζονται περισσότερο στις προπονήσεις και στους αγώνες. Το ρίσκο που πήρε το περασμένο καλοκαίρι η διοίκηση της Κ.Α.Ε., να «χτίσει» μία ομάδα με χαμηλό προϋπολογισμό και νεαρούς, αλλά άπειρους από την κατηγορία, παίκτες και με προπονητές τον Ηλία Μωσαΐδη, αρχικά και τον Νίκο Πενταζίδη στη συνέχεια, φαίνεται στο β΄ γύρο του πρωταθλήματος.
  • Από την απόλυτη βεβαιότητα του αντιπροέδρου, Βαγγέλη Παππά, ότι η ομάδα θα αποφύγει τα πλέι άουτ, σήμερα είναι επισφαλής η θέση της, για την αποφυγή του άμεσου υποβιβασμού στη Β΄ εθνική κατηγορία.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ