Απάντηση στην δήλωση που έκανε η επικεφαλής του συνδυασμού «Ώρα Δημιουργίας» και όχι «Ανάσα για τον Δήμο», όπως αναφέρεται στο δελτίο Τύπου, Αναστασία Ιωσηφίδου, σχετικά με την εισήγηση της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου Καβάλας, να ασκηθεί έφεση κατά της πρωτόδικης απόφασης για την ακτή Καλαμίτσα, που ευνόησε την Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου (ΕΤ.Α.Δ.), έδωσε ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, ο οποίος αναφέρει τα ακόλουθα: «Στους ισχυρισμούς της επικεφαλής της παράταξης «Ανάσα για τον Δήμο», Αναστασίας Ιωσηφίδου, σχετικά με την κυριότητα της ακτής Καλαμίτσα, ο δήμαρχος Καβάλας, Θόδωρος Μουριάδης, απαντά τα εξής: «Όπως είναι στους πάντες γνωστό, τα τελευταία 38 χρόνια, το 1985, το τουριστικό δημόσιο κτήμα της ακτής Καλαμίτσα, η οποία ήταν στην κυριότητα του Ε.Ο.Τ., παραχωρήθηκε για 30 χρόνια, μέχρι το 2015, για χρήση, στον Δήμο Καβάλας. Πολύ πριν την λήξη της περιόδου παραχώρησης τόσο επί δημαρχίας Κωστή Σιμιτσή, όσο και επί δημαρχίας Δήμητρας Τσανάκα, ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε διαδοχικά αιτήματα παράτασης της περιόδου παραχώρησης. Το σχετικό αίτημα καταφαίνεται στην επιστολή του 2013, του τότε δημάρχου Κωστή Σιμιτσή προς την ΕΤ.Α.Δ. Επίσης, καταγράφεται σε επιστολή προς την ΕΤ.Α.Δ., του τότε αντιδημάρχου της διοίκησης Τσανάκα, Φίλιππου Φιλιππίδη, το 2014 και ακόμα καθαρότερα, σε επιστολή προς την ΕΤ.Α.Δ. της τότε δημάρχου Δήμητρας Τσανάκα, το 2015, την οποία και δημοσιοποιούμε.

Τέλος, στις 11 Απριλίου του 2016, το δημοτικό συμβούλιο (αριθ. Απόφασης 261/2016) αποφάσισε την υποβολή αίτησης του Δήμου Καβάλας, για παραχώρηση χρήσης του ακινήτου της ακτής Καλαμίτσας.

Η κυρία Ιωσηφίδου και ήταν παρούσα στην συνεδρίαση και ψήφισε θετικά, όπως φαίνεται στα πρακτικά που επίσης δημοσιοποιούμε. Όπως αντιλαμβάνεται και ο πιο αδαής, εάν η ακτή Καλαμίτσα βρισκόταν στην κυριότητα του Δήμου, δεν θα υπήρχε ποτέ η ανάγκη παραχώρησής της από την ΕΤ.Α.Δ., γεγονός που γνωρίζει ΑΡΙΣΤΑ η κυρία Ιωσηφίδου κι ως εκ τούτου, η παραπάνω απάντηση ας χαρακτηριστεί ως μη οφειλόμενη. Είναι, τέλος, ακατανόητοι οι πανηγυρισμοί της κυρίας Ιωσηφίδου για την έφεση του Δήμου σε δικαστική απόφαση, διότι σίγουρα, διαβάζοντας τα σχετικά κείμενα, αντιλήφθηκε ότι η έφεση δεν αφορά στην κυριότητα του συνόλου της εν λόγω περιοχής, αλλά μόνο στην κυριότητα της έκτασης που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο κατά μήκος της ακτής».

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ