-Ο Λεωνίδας Παππάς, υποψήφιος βουλευτής Καβάλας στις περασμένες εθνικές εκλογές, ελπίζει πως το Πα.Σο.Κ. θα γίνει η «εναλλακτική πρόταση» για την διακυβέρνηση της Ελλάδας, μετά την διεξαγωγή των εκλογών για την ανάδειξη αρχηγού.

-Αυτό που δείχνουν οι δημοσκοπήσεις μετά από τις ευρωεκλογές, ανεξαρτήτως ποσοστών των κομμάτων, είναι η μεγάλη ήττα του πολιτικού συστήματος της μεταπολίτευσης. Ο 50ετής κύκλος έκλεισε για το σύστημα αυτό και βρισκόμαστε στην μετάβαση προς την νέα κατάσταση στην κεντρική πολιτική σκηνή. Δεν είναι λογικό, επομένως, στην μετάβαση αυτή, να διεκδικούν την διακυβέρνηση τα κόμματα που πρωταγωνίστησαν στην μεταπολιτευτική περίοδο.

-Επειδή άλλαξαν αρχηγούς, η Νέα Δημοκρατία, το Πα.Σο.Κ., ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α., το Κ.Κ.Ε., δεν άλλαξαν και ιδεολογικό προσανατολισμό. Μετά από πενήντα έτη, άλλωστε, οι πολιτικές ιδεολογίες αμβλύνθηκαν, πλην της κομμουνιστικής και δεν υπάρχουν ιδεολόγοι πολιτικοί. Γι’ αυτό, στελέχη, αλλά και ψηφοφόροι, των κομμάτων της μεταπολιτευτικής περιόδου αλλάζουν κομματικά «στρατόπεδα» με μεγάλη ευκολία!

-Οι νέοι άνθρωποι, κάτω των 30 ετών, που δεν «γαλουχήθηκαν» με τις πολιτικές ιδεολογίες της μεταπολίτευσης, επιλέγουν την αποχή από τις εκλογές στο υψηλότερο ποσοστό. Δεν τους εκφράζουν τα κόμματα της μεταπολίτευσης κι ας κάνουν «τερτίπια» για να τους προσελκύσουν, όπως η εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη στην προεδρία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

-Οι δημοσκοπήσεις δείχνουν, επίσης, πως τα κόμματα της μεταπολίτευσης είναι σε φάση έντονης φθοράς. Στις επόμενες εθνικές εκλογές, το πρώτο κόμμα δεν θα έχει αυτοδυναμία στην Βουλή των Ελλήνων, για να ασκήσει την διακυβέρνηση. Το Πα.Σο.Κ., Λεωνίδα καρντάσι θα σε λυπήσω, δεν πρόκειται να καταλάβει την 1η θέση. Μπορεί να βελτιώσει το εκλογικό ποσοστό, γιατί θα καταρρεύσει ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α. (αν υπάρχει τέτοιο κόμμα έως τις εκλογές) και γιατί  μία μερίδα των δυσαρεστημένων ψηφοφόρων της Νέας Δημοκρατίας θα μετακινηθεί προς το Πα.Σο.Κ. Αλλά, δεν θα είναι αρκετοί αυτοί οι ψηφοφόροι, όπως παλιότερα, για να κάνουν το Πα.Σο.Κ., πάλι, κόμμα εξουσίας.

-Για τον Κυριάκο Βελόπουλο και την «Ελληνική Λύση», τα πράγματα είναι ξεκάθαρα. Αν και «δίνει τα ρέστα του» καθημερινά, θα καταφέρει να «τσιμπήσει» ένα μικρό ποσοστό από την «λαϊκή δεξιά» πτέρυγα της Νέας Δημοκρατίας. Αλλά, δεν πρόκειται να συμμετέχει στην επόμενη κυβέρνηση συνεργασίας, με «κορμό» την Νέα Δημοκρατία και το Πα.Σο.Κ. Μόνο έτσι, θα καταφέρουν τα κόμματα της μεταπολίτευσης, να παραμείνουν στο κυβερνητικό προσκήνιο. Και χρησιμοποιώντας, βεβαίως, τον «μπαμπούλα» της ακροδεξιάς, που στην Ελλάδα απεβίωσε μετά την διάλυση της «Χρυσής Αυγής».

-Οι Έλληνες και οι Ελληνίδες, ιδιαίτερα οι νέοι άνθρωποι, πρέπει να συμμετέχουν μαζικά στις επόμενες εθνικές εκλογές, για να βάλουν την ταφόπλακα στο μεταπολιτευτικό πολιτικό κατεστημένο, που κάνει την απέλπιδα προσπάθεια να επιβιώσει. Και να επιλέξουν ένα κόμμα με άφθαρτούς ανθρώπους, που βάζει πάνω απ’ όλα την πατρίδα και την ευημερία των πολλών. Αν συνεχίσουν να απέχουν, η Ελλάδα θα βυθίζεται περισσότερο στην ακυβερνησία και την παρακμή. Κάποτε, Λεωνίδα καρντάσι, το Πα.Σο.Κ. και η Νέα Δημοκρατία, θα έχουν την τύχη του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ