-Μέσα στον Ιανουάριο θα συζητηθεί το σχέδιο νόμου, το οποίο προβλέπει την ενίσχυση του Δημοκρίτειου Πανεπιστήμιου Θράκης (Δ.Π.Θ.), με την ταυτόχρονη αποδυνάμωση του Διεθνούς Πανεπιστήμιου Ελλάδας (ΔΙ.ΠΑ.Ε.), αφού τα τμήματα των πανεπιστημιακών κόμβων της Καβάλας και της Δράμας, θα υπαχθούν, με πολιτική απόφαση, στο «Δημοκρίτειο».

-Αναρωτιέμαι, καρντάσια, πότε θα ενημερωθούν για το σχέδιο νόμου οι βουλευτές Καβάλας και Δράμας, για να πάρουν θέση για το επίμαχο ζήτημα; Ή μήπως ενημερώθηκαν και με την σιωπή τους συναινούν στο δόλιο σχέδιο; «Γιατί να διαφωνήσουν;», θα σχολιάσετε. Είναι σοβαρό ζήτημα να μεταφέρονται τμήματα από ένα πανεπιστήμιο σε άλλο; Για εκείνους που είναι υποστηρικτές της αλλαγής αυτής, τα πράγματα είναι απλά. Δεν τους αρέσει το ένα πανεπιστήμιο (ΔΙ.ΠΑ.Ε.) μεταφέρουμε τα τμήματα σε άλλο (Δ.Π.Θ.). Με ένα άρθρο και με έναν νόμο! Οι καθηγητές κάνουν μάθημα, οι φοιτητές κοιτάζουν τις σπουδές τους, για να πάρουν πτυχίο και οι βουλευτές νομοθετούν!

-Δεν πρέπει, καρντάσια βουλευτές, να πείτε στους Καβαλιώτες και στους Δραμινούς ότι συμφωνείτε με την απόφαση της κυβέρνησης και θα ψηφίσετε το νομοσχέδιο; Θα μιλήσετε αφού ψηφιστεί στην Βουλή; Κι αν έχετε αντίρρηση, δεν πρέπει να την καταθέσετε στην «διαβούλευση», για να γνωρίζουν οι ενδιαφερόμενοι και οι πολίτες; Ο Εύρι γιατί τοποθετήθηκε δημόσια (υπέρ), για ένα ζήτημα που δεν αφορά την εκλογική του περιφέρεια, τον Νομό Ροδόπης; Και δεν μίλησε άλλος βουλευτής στην Ροδόπη, ούτε στην Ξάνθη, ούτε στον Έβρο, που ενδιαφέρονται για το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης.

-Αλλά και οι λοιποί «τοπικοί άρχοντες», της περιφερειακής και τοπικής αυτοδιοίκησης, δεν έβγαλαν «κιχ» έως σήμερα. Την περασμένη Πέμπτη (28 Δεκεμβρίου 2023) έγινε δημοτικό συμβούλιο και αντάλλαξαν δώρα, φιλιά, αγκαλιές, δάκρυα, για την λήξη της θητείας. Για το ζήτημα της μεταφοράς των πανεπιστημιακών τμημάτων του ΔΙ.ΠΑ.Ε., θα μιλήσουν αφού τελειώσει η «δημόσια διαβούλευση» και ψηφιστεί το νομοσχέδιο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ