-Η επιστημονική ομάδα «Οψόμεθα εις Φιλίππους», θα πραγματοποιήσει δράσεις, κυρίως εκδρομές, με σκοπό να αναδειχθεί το όρος Παγγαίο ως νέος πολιτιστικός και πεζοπορικός προορισμός στην Ελλάδα.

-Για μία ακόμα φορά, δυστυχώς, μία «ιδιωτική» πρωτοβουλία αντικαθιστά τον ρόλο που πρέπει να έχουν οι πολιτικοί της κεντρικής πολιτικής σκηνής και της αυτοδιοίκησης. Η πρωτοβουλία αυτή για το όρος Παγγαίο έπρεπε να είναι θεσμός, με την οικονομική και οργανωτική στήριξη της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και του Δήμου Παγγαίου, όσον αφορά το τμήμα του βουνού που βρίσκεται εντός των ορίων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

-Παρεμπιπτόντως, τι έπραξαν οι αντιπεριφερειάρχες Καβάλας, ώστε να βελτιωθεί η πρόσβαση και να λειτουργήσουν οι εγκαταστάσεις του πρώην χιονοδρομικού κέντρου; Αντίθετα, η ιδιωτική πρωτοβουλία έκανε πάλι το «θαύμα» με το Δασικό Χωριό, το οποίο προσελκύει σημαντικό αριθμό επισκεπτών και προβάλλει το Παγγαίο ως τουριστικό προορισμό.

-Ωστόσο, ο δρόμος από το Δασικό Χωριό μέχρι το παλιό χιονοδρομικό κέντρο, καρντάσια, είναι σε άθλια κατάσταση! Και οι λιγοστοί θαρραλέοι επισκέπτες, όταν καταφέρουν να φτάσουν στην κορυφή του βουνού, αντικρίζουν την καταθλιπτική εικόνα του ερημωμένου χιονοδρομικού κέντρου! Κι αναρωτιούνται, γιατί ένας τόπος που μπορούσε να σφύζει από επισκέπτες, είναι απαξιωμένος πολλά χρόνια;

-Η απάντηση είναι απλή. Διότι, οι διοικούντες την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης και τον Δήμο Παγγαίου, δεν ενδιαφέρονται να αξιοποιήσουν τον συγκεκριμένο τουριστικό πόρο. Αν διανοιχθεί και επισκευαστεί ο δρόμος, θα αξιοποιηθούν και οι εγκαταστάσεις. Δεν ονειρεύομαι, καρντάσια, να δω ένα «χλιδάτο» χιονοδρομικό κέντρο. Αλλά, αν βρεθεί κάποιος ιδιώτης, όπως στο Δασικό Χωριό, μπορεί να κάνει το «θαύμα» του! Θα δείξετε, επιτέλους, ενδιαφέρον καρντάσια, Χρήστο Μέτιο, Αλέξη Πολίτη και Φίλιππε Αναστασιάδη;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ