-Εκεί που μας χρωστούσαν, θα μας πάρουν και το βόδι! Νομίζω, καρντάσια, ότι αυτή είναι η έκφραση που ταιριάζει για την ακτή Καλαμίτσα. Ο Θίοντορ θα κάνει έφεση σε παλιότερη δικαστική απόφαση, για την έκταση που καταλαμβάνει το πεζοδρόμιο κατά μήκος της ακτής! Διότι, χωρίς την άδεια της ΕΤ.Α.Δ., οι πολίτες δεν θα χρησιμοποιούν το πεζοδρόμιο για να έχουν πρόσβαση στην παραλία. Επομένως, είναι «ζωτικής σημασίας», να αποκτήσει την κυριότητα του πεζοδρομίου ο Δήμος Καβάλας!

-Είμαστε σοβαροί καρντάσια; Θα κάνει έφεση κοτζάμ Δήμος, για να εξασφαλίσει την κυριότητα ενός πεζοδρομίου δίπλα στην ακτή Καλαμίτσα; Κι αν το δικαστήριο απορρίψει την έφεση; Θα κλαίμε γιατί χάσαμε το πεζοδρόμιο; Ωιμέ! Θα γίνει ο Δήμος Καβάλας πανελλαδικό (και παγκόσμιο τολμώ να πω) ανέκδοτο! Γιατί έχασε το δικαστήριο  για ένα πεζοδρόμιο!

-Πέρα από το καλαμπούρι, το 2013, ο Θίοντορ και ο Λουντοβίκ, έκαναν αίτηση για να αλλάξει θέση η γραμμή αιγιαλού στην περιοχή της Καλαμίτσας. Η γραμμή αιγιαλού μεταφέρθηκε πλησιέστερα προς την θάλασσα, για να περιληφθούν και τα (αυθαίρετα) κτίσματα στην ακτή. Μέσα στα κτίσματα είναι και το «επίμαχο» πεζοδρόμιο. Για να καταλάβω, ο Δήμος Καβάλας έδωσε την δυνατότητα στην ΕΤ.Α.Δ. να νομιμοποιήσει τα αυθαίρετα κτίσματα και το πεζοδρόμιο και να κατοχυρώσει σ’ αυτά την «κυριότητα». Και θα ασκήσει έφεση, όπως είπε ο Θίοντορ, για να διεκδικήσει την κυριότητα του πεζοδρομίου που έδωσε στην ΕΤ.Α.Δ., με την αλλαγή της θέσης της γραμμής αιγιαλού; Μήπως δεν αντιλαμβάνομαι κάτι;

-Ποιος δικαστής θα δικάσει τέτοια έφεση; Ο νόμος λέει ότι, η θάλασσα και ο αιγιαλός ανήκουν στο ελληνικό δημόσιο και τα πεζοδρόμια είναι κοινόχρηστος χώρος. Αν κάτι θεωρεί πως της ανήκει η ΕΤ.Α.Δ. στην ακτή Καλαμίτσα, αυτά είναι τα αυθαίρετα κτίσματα, τα οποία προσπάθησε να νομιμοποιήσει το 2013, βάζοντας τον Δήμο Καβάλας να αιτηθεί την αλλαγή της θέσης της γραμμής αιγιαλού. Μάλλον, επειδή ο Λουντοβίκ και ο Θίοντορ υπολόγιζαν ότι, με την εξυπηρέτηση αυτή, θα ανανεώσουν την παραχώρηση της χρήσης της ακτής, που έληγε το 2015. Η θέση της γραμμής αιγιαλού άλλαξε, αλλά η ΕΤ.Α.Δ. δεν ανανέωσε την παραχώρηση της ακτής, γιατί στο μεταξύ έγιναν οι δημοτικές εκλογές (2014) και εκλέχτηκε νέα δημοτική Αρχή!

-Επί δημαρχίας Δήμητρας (Τσανάκα), η ΕΤ.Α.Δ. δεν συζητούσε καν την ανανέωση της παραχώρησης, ενώ όταν ανέλαβε ο Θίοντορ, ζήτησε επιχειρησιακό σχέδιο (ντεμέκ) και ετήσιο ενοίκιο!

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ