-Η Αποκεντρωμένη Διοίκηση Μακεδονίας-Θράκης, όπως έμαθα, ακύρωσε την απόφαση της οικονομικής επιτροπής του Δήμου Καβάλας, να ορίσει χρηματικό ποσό για την προσφορά που έκανε ο Δήμος με σκοπό να αγοράσει τις καπναποθήκες επί της οδού Εθνάρχου Μακαρίου. Αν αληθεύει η είδηση, είναι «φρένο» στην προσπάθεια να διασωθούν οι καπναποθήκες. Από την πλευρά του Δήμου Καβάλας, δεν εκδόθηκε σχετική ανακοίνωση.

-Να θυμίσω ότι, ο Δήμος Καβάλας κατέθεσε προσφορά στον διαγωνισμό την τελευταία, κυριολεκτικά, ημέρα, αφού η οικονομική επιτροπή αποφάσισε το αντίτιμο. Θα αναμένουμε το σκεπτικό της Αποκεντρωμένης Διοίκησης και την επόμενη κίνηση που θα κάνει ο Δήμος Καβάλας.

-Αν «ναυαγήσει» το ενδιαφέρον που έχει ο Δήμος, καρντάσια, πιστεύω ότι τα (δύο) ακίνητα δεν θα μείνουν στα «αζήτητα». Βρίσκονται σε καλή θέση, απέναντι από μεγάλο πάρκινγκ, κοντά στο Δημαρχείο και την αγορά, ενώ σε μερικούς μήνες θα ολοκληρωθεί η ανάπλαση στην πλατεία Καπνεργάτη. Εγώ υποψιάζομαι ότι μπορεί να γίνει ένα ωραιότατο μικρό τουριστικό κατάλυμα, ένα ακόμα, μέσα στο κέντρο της πόλης.

-Ο Δήμος θα αναζητήσει αλλού χώρο για πολιτιστικές εκδηλώσεις. Γιατί Θίοντορ, δεν ζητάς, από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τους δύο τελευταίους ορόφους στο κτήριο του πρώην Εθνικού Οργανισμού Καπνού, πάνω από τις Υπηρεσίες του Δήμου, που υπάρχουν αρκετά τετραγωνικά μέτρα, για να τους διαμορφώσεις ώστε να διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις και καλλιτεχνικές εκθέσεις;

-Δεν πιστεύω ότι, η Περιφέρεια θα ενδιαφερθεί να χρησιμοποιήσει τους δύο ορόφους και θα παραμείνουν «περιστερώνες»! Είναι κρίμα το μισό κτήριο να είναι λειτουργικό και το υπόλοιπο «κουφάρι». Αν δεν τους παραχωρήσει η Περιφέρεια, κάνε πρόταση για αγορά με τα χρήματα που θα έδινες για τις καπναποθήκες.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ