-Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης απέκτησε τα δύο πρώτα υδάτινα πεδία! Συγκεκριμένα, τον περασμένο Σεπτέμβριο εκδόθηκαν οι δύο εγκριτικές αποφάσεις, για την δημιουργία υδάτινων πεδίων στην Αλεξανδρούπολη και την Σαμοθράκη. «Είμαι πολύ ικανοποιημένος, που η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, με στοχευμένες ενέργειες, μέσα σε ενάμιση μόλις μήνα, απέκτησε την έγκριση υδάτινων πεδίων σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη. Καταφέραμε να πρωτοπορήσουμε στην έναρξη υλοποίησης του δικτύου που απαιτείται να δημιουργηθεί στην ευρύτερη περιοχή της βόρειας Ελλάδας, ώστε να είναι βιώσιμη η λειτουργία των υδροπλάνων», δήλωσε ο περιφερειάρχης, Χριστόδουλος Τοψίδης.

-«Η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης έλαβε την σημαντική πρωτοβουλία να αδειοδοτήσει υδάτινα πεδία σε Αλεξανδρούπολη και Σαμοθράκη, βάζοντας έτσι τις βάσεις για την δημιουργία βιώσιμου δικτύου στην ευρύτερη περιοχή της Μακεδονίας. Ουσιαστικό ενδιαφέρον έχει εκδηλωθεί από δημόσιους φορείς της Θεσσαλονίκης και της Καβάλας, ώστε να αδειοδοτηθούν υδατοδρόμια και υδάτινα πεδία στις πόλεις τους. Ευελπιστούμε ότι, η παρούσα έγκριση των δύο υδάτινων πεδίων, θα αποτελέσει τον «οδηγό» για την ταχεία δημιουργία του υπόλοιπου δικτύου, ώστε να καταστεί εφικτή η βιώσιμη λειτουργία των υδροπλάνων», δήλωσε ο πρόεδρος της εταιρείας «Ελληνικά Υδατοδρόμια», Τάσος Γκόβας.

-Το ίδιο ευελπιστούμε κι εμείς (οι Καβαλιώτες), καρντάσι πρόεδρε, γιατί έχουμε να μάθουμε νέα για το υδατοδρόμιο της Καβάλας αρκετά χρόνια. Επ’ ευκαιρία, δεν ψάχνεις να βρεις που «παράπεσε» ο τεχνικός φάκελος του έργου; Οι διοικήσεις του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας, τα τελευταία έξι χρόνια, ασχολούνται με άλλα ζητήματα, κυρίως με την αύξηση των αφίξεων κρουαζιερόπλοιων στο λιμάνι «απόστολος Παύλος» και άφησαν σε δεύτερη (και τρίτη και τέταρτη) μοίρα την αδειοδότηση λειτουργίας του υδατοδρομίου.

-Είναι καιρός, λοιπόν, η Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, να αποκτήσει και το πρώτο αδειοδοτημένο υδατοδρόμιο!

-Να σημειώσω, καρντάσια, ότι η εταιρεία «Ελληνικά Υδατοδρόμια» ανέλαβε την αδειοδότηση (και μετά την κατασκευή) του υδατοδρόμιου Καβάλας, με ιδιοκτήτη τον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας. Ποιος θα βρει τον «χαμένο» τεχνικό φάκελο του έργου και μαζί με σχετική αίτηση, να τα παραδώσει στην Διεύθυνση Πολιτικού Σχεδιασμού, Ανάπτυξης και Αξιοποίησης Αεροδρομίων (Δ.Π.Σ.Α.Α.Α.), του Υπουργείου ανάπτυξης, ανταγωνιστικότητας, υποδομών, μεταφορών και δικτύων;

-Και μία απαραίτητη «εγκυκλοπαιδική» ενημέρωση. Το «υδατοδρόμιο», είναι το αεροδρόμιο επί υδάτινης επιφάνειας, το οποίο προορίζεται, στο σύνολο, ή εν μέρει, για την αποθαλάσσωση, προσθαλάσσωση και επί της επιφάνειας αυτής κίνηση αεροσκαφών και στο οποίο περιλαμβάνεται η κατάλληλη υποδομή σε κτηριακές εγκαταστάσεις και εξοπλισμό, για την παροχή υπηρεσιών εξυπηρέτησης επιβατών, φορτίου και ταχυδρομείου. Το «υδάτινο πεδίο», είναι η υδάτινη περιοχή προσθαλάσσωσης και αποθαλάσσωσης αεροσκάφους, που χρησιμοποιείται περιστασιακά, ή εκτάκτως, για την εξυπηρέτηση πτήσεων.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ