-Αντί ο Χαράλαμπος (Μπάμπης) Δράκος (φωτογραφία) να προσπαθεί να «νουθετήσει» τους υποψήφιους δημάρχους Καβάλας, που θεωρεί ότι ανήκουν στον ιδεολογικό χώρο της Νέας Δημοκρατίας, ώστε να συμπορευτούν στις ερχόμενες δημοτικές εκλογές, με σκοπό την αλλαγή στην διοίκηση του Δήμου, πρέπει να γίνει πιο αυστηρός και να λάβει μέτρα, για τα τοπικά στελέχη του κόμματος που υπονομεύουν την ενότητα του χώρου και είναι υπεύθυνα για την σύγχυση που επικρατεί στους ψηφοφόρους της παράταξης. Είναι τα ίδια στελέχη, τα οποία υπονόμευσαν την επανεκλογή της Δήμητρας Τσανάκα το έτος 2019. Τότε, η Νέα Δημοκρατία είχε «εκπροσώπηση» στον β΄ γύρο των δημοτικών εκλογών στον Δήμο Καβάλας. Η Δημ. Τσανάκα, επικεφαλής του συνδυασμού «Ανάσα για τον Δήμο», ήταν εν ενεργεία δήμαρχος και «φαβορί» απέναντι στον Θόδωρο Μουριάδη, που κατάφερε να πάρει την 2η θέση «πάνω στο νήμα», από τον Χρυσόστομο (Μάκη) Παπαδόπουλο.

-Αμφιβάλλει κάποιος, ότι η Δημ. Τσανάκα θα επικρατούσε πανηγυρικά στον β΄ γύρο, αν ο τοπικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας στήριζε, με όλες τις δυνάμεις του, την εκλογή της; Εμείς δεν έχουμε καμία αμφιβολία. Αλλά, οι (αγνοί) ψηφοφόροι του κόμματος «λογάριαζαν χωρίς τον ξενοδόχο». Ορισμένα κομματικά στελέχη «τορπίλισαν» την εν ενεργεία δήμαρχο που «εκπροσωπούσε» την Νέα Δημοκρατία και βοήθησαν να εκλεγεί ο «αλεξιπτωτιστής» Θόδωρος Μουριάδης! Το 2023, πάλι στελέχη του κόμματος προωθούν τον «εκλεκτό» τους υποψήφιο, που είναι ο Μάκης Παπαδόπουλος, ο οποίος δεν περίμενε το 2019, να μείνει εκτός του β΄ γύρου. Ήταν προδιαγεγραμμένο ότι στον β΄ γύρο θα ηττηθεί η Δημ. Τσανάκα, ωστόσο έγινε ανατροπή στον «αντίπαλο» της! Οι εμπνευστές του σχεδίου θέλουν να πετύχουν τον ερχόμενο Οκτώβριο, ότι δεν κατάφεραν το 2019. Αυτή την φορά, το «θύμα» θα είναι ο Θοδ. Μουριάδης! Για εκείνους, είναι μία σύντομη παρένθεση στον Δήμο Καβάλας. Για τους Καβαλιώτες, όμως, είναι μία καταστροφική παρένθεση για τον τόπο.

-Η αγωνία των εμπνευστών του σχεδίου για την «άλωση» του Δήμου Καβάλας, είναι αν θα καταφέρει ο Μάκης Παπαδόπουλος να βρίσκεται στον β΄ γύρο. Με την συμμετοχή αρκετών υποψηφίων δημάρχων από τον χώρο της Νέας Δημοκρατίας, κάτι τέτοιο είναι πολύ αμφίβολο. Το 2019, ο Μάκης Παπαδόπουλος έλαβε ποσοστό 21% (7.330 ψήφους). Θα είναι έκπληξη, θεωρούμε, να φτάσει στο ίδιο ποσοστό το 2023, έχοντας περισσότερους συνδιεκδικητές από τον κεντροδεξιό χώρο.

-Εμείς εκτιμούμε ότι, η Νέα Δημοκρατία δεν μπορεί να μην εκπροσωπηθεί στον β΄ γύρο των εκλογών του 2023 στον Δήμο Καβάλας. Ο εκπρόσωπος, ωστόσο, δεν θα είναι ο «εκλεκτός» της μερίδας των τοπικών στελεχών του κόμματος. Κι αν δεν είναι, θα στηρίξουν ξανά τον Θοδ. Μουριάδη, απέναντι στον υποψήφιο δήμαρχο που θα αναδειχτεί στην 1η, ή την 2η θέση στον α΄ γύρο. Εκεί, θα παίξει μεγάλο ρόλο η συμμετοχή των Καβαλιωτών στον β΄ γύρο. Αν απέχουν σε υψηλό ποσοστό, όπως το 2019, θα είναι νικητής, δυστυχώς, ο Θοδ. Μουριάδης. Αν ψηφίσουν μαζικά τουλάχιστον οι (αγνοί) ψηφοφόροι της Νέας Δημοκρατίας, που έδωσαν ποσοστό 42,69% στο κόμμα στις τελευταίες εθνικές εκλογές, τον περασμένο Ιούνιο, θα νικήσει ο εκπρόσωπος του χώρου.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ