Πρόκειται για την μεγαλύτερη διοργάνωση σχολικού αθλητισμού στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, στο πλαίσιο των αγώνων ΑθλοΠΑΙΔΕΙΑΣ, συνδιοργανώνει με την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, τον Δήμο Κομοτηνής και τον Δήμο Καβάλας, την 1η Περιφερειακή Μαθητιάδα Αθλητισμού και Πολιτισμού. Στο εγχείρημα συμμετέχουν τα δύο μεγαλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης και το Τεχνολογικό Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η Περιφερειακή Αστυνομική Διεύθυνση Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, η XXΙ ΤΘΤ, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Καβάλας και η Περιφερειακή Ένωση Δήμων Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης. Η διοργάνωση θα διεξαχθεί στις πόλεις της Καβάλας και της Κομοτηνής ως εξής: α) την Τετάρτη 3 και την Πέμπτη 4 Μαΐου 2017 στην Κομοτηνή, στις εγκαταστάσεις της Σχολής Επιστήμης Φυσικής Αγωγής Αθλητισμού του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και β) την Παρασκευή 5 Μαΐου 2017 στην Καλαμίτσα Καβάλας.

Στην Καβάλα θα διεξαχθούν τα αθλήματα που έχουν σχέση με το υγρό στοιχείο. Όπως ανέφερε η δήμαρχος, Δήμητρα Τσανάκα, στη συνέντευξη Τύπου που δόθηκε την Τετάρτη 3 Μαΐου 2017 στο Δημαρχείο, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Γυμνασίων της Περιφέρειας Α.Μ.-Θ. θα γνωρίσουν τη ναυταθλητική παράδοση και την φιλοξενία της πόλης.

Ο αντιπεριφερειάρχης, Θόδωρος Μαρκόπουλος, σημείωσε ότι, η διοργάνωση αυτή φέρνει την μαθητιώσα νεολαία κοντά στον αθλητισμό και στις αξίες του, με κορυφαία αυτή του «ευ αγωνίζεσθαι», γι’ αυτό και πρέπει να έχει μεγαλύτερη απήχηση στην εκπαιδευτική κοινότητα. Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Καβάλας, Απόστολος Βαγενάς, αναφέρθηκε στο μήνυμα των αγώνων. Όπως είπε, ο σκοπός είναι να διαχυθεί το μήνυμα: «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης» στους συμμετέχοντες και στις συμμετέχουσες και, συγχρόνως, να γνωρίσουν τις αυθεντικές αξίες των Ολυμπιακών αγώνων, να σεβαστούν τη διαφορετικότητα, να συμμετάσχουν σε δράσεις περιβαλλοντικής ευαισθητοποίησης και να ζήσουν μία ανεπανάληπτη εμπειρία.

«Οι αγώνες αυτοί είναι ένα μάθημα ζωής», τόνισε και προσκάλεσε όλους τους μαθητές των σχολείων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στο Νομό Καβάλας, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς, να παρακολουθήσουν τις διήμερες δράσεις. Καταλήγοντας, ευχαρίστησε τον αντιπεριφερειάρχη και τη δήμαρχο Καβάλας, γιατί αγκάλιασαν από την αρχή το εγχείρημα, καθώς και τους εθελοντές φοιτητές του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και του Τ.Ε.Ι. Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, για τη βοήθεια τους στη διεξαγωγή των αγωνισμάτων.

Η διοργάνωση περιλαμβάνει τη διεξαγωγή Ολυμπιακών (με αγωνιστική μορφή) και Παραολυμπιακών αθλημάτων, ενώ θα πραγματοποιηθούν πολιτιστικές και άλλες δράσεις. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν οι μαθητές και οι μαθήτριες όλων των τάξεων των Γυμνασίων. Το πρόγραμμα της διοργάνωσης στην πόλη της Καβάλας είναι το ακόλουθο:

Πέμπτη 4 Μαΐου 2017

20:30-21:00 Λαμπαδηδρομία μαθητών στην Καβάλα

21:00-21:10 Άναμμα βωμού στην πλατεία Ελευθερίας

21:10-22:00 Πολιτιστικές εκδηλώσεις στην πλατεία Ελευθερίας

Παρασκευή 5 Μαΐου 2017

08:00-09:00 Λαμπαδηδρομία από πλατεία Ελευθερίας στην Καλαμίτσα

Καλαμίτσα Καβάλα

09:00-10:00 Τελετή υποδοχής της φλόγας

10:00-14:00 Θαλάσσια αθλήματα, πολιτιστικές δράσεις

14:00-16:00 Διάλειμμα-σίτιση

16:00-18:00 Θαλάσσια αθλήματα, πολιτιστικές δράσεις

18:30-19:30 Τελετή λήξης

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ