-Στο στρατόπεδο του ηττημένου στον β΄ γύρο των εκλογών στον Δήμο Καβάλας, του Makis, έκαναν γρήγορα την αποτίμηση του εκλογικού αποτελέσματος και αφού ξεπέρασαν, πάλι γρήγορα, το πρώτο «μούδιασμα» και την πικρία, άρχισαν να καταφέρονται «κατά παντός υπευθύνου» για την ήττα. Προφανώς, στην αποτίμηση του (εκλογικού) αποτελέσματος, δεν έγινε η αυτοκριτική. Διότι, μετά από μία αποτυχία, πρώτα αναζητούνται τα λάθη που έγιναν. Κι αν δεν έγιναν λάθη, τότε αναζητούνται τα «εξωγενή αίτια» της ήττας.

-Πριν περάσουν δύο 24ωρα, από το κλείσιμο της κάλπης, η υποψήφια δημοτική σύμβουλος με τον συνδυασμό του Makis, Μαρία Παραντινού, η οποία εκλέγεται, αν δεν κάνω λάθος, στο νέο δημοτικό συμβούλιο, βγήκε στα ερτζιανά κύματα και «κούνησε το δάχτυλο» (τον δείκτη) στα στελέχη του κόμματος της Νέας Δημοκρατίας, τα οποία στήριξαν την υποψηφιότητα του Θίοντορ. Μίλησε ως μέλος του συνδυασμού που ηττήθηκε, ή ως μέλος της Διοικούσας Επιτροπής Εκλογικής Περιφέρειας Καβάλας της Νέας Δημοκρατίας.

-Με την πρώτη ιδιότητα, έχει το δικαίωμα να εκφράζει την άποψη και την εκτίμηση της για το (αρνητικό) αποτέλεσμα των δημοτικών εκλογών. Με την κομματική ιδιότητα, όμως, οφείλει να καταθέτει την άποψη που έχει μέσα στο κομματικό όργανο που συμμετέχει, δηλαδή στην Δ.Ε.Ε.Π. και να σέβεται την θέση του οργάνου αυτού. Διότι, αρμόδια να κρίνει, να επικρίνει και (αν χρειαστεί) να εγκαλέσει στελέχη, είναι η διοικούσα επιτροπή του κόμματος.

-Θα μπορούσε κάποιος να αντιστρέψει την «κατηγορία» που απεύθυνε η Μ. Παραντινού και να εγκαλέσει την ίδια και ορισμένα πρωτοκλασάτα τοπικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας, γιατί στήριξαν την υποψηφιότητα του Makis και όχι τους δύο υποψήφιους δημάρχους που προέρχονται από τον πολιτικό χώρο, την Αναστασία Ιωσηφίδου και τον Babis Chrysanidis, ώστε να περάσουν στον β΄ γύρο των εκλογών. Δεν θα ήταν προτιμότερο, Μαρία μου, να «διχαστούν» οι Νεοδημοκράτες ψηφοφόροι και τα στελέχη του κόμματος, για το ποια από τις δύο αυτές υποψηφιότητες θα στηρίξουν την δεύτερη Κυριακή; Χωρίς να έχουν, μάλιστα, την κομματική «γραμμή» που δόθηκε στις περιφερειακές εκλογές.

-Δυστυχώς, τα στελέχη της Νέας Δημοκρατίας δίχασαν τον κόσμο του κόμματος, για δύο υποψηφιότητες που δεν ανήκουν στον χώρο! Θα λογοδοτήσουν, άραγε, οι υπαίτιοι για την απώλεια του μεγάλου Δήμου, ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι του χώρου στους Δήμους Θάσου, Νέστου, Παγγαίου έκαναν «εκλογικό περίπατο»;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ