-Ο Κωστής Χατζηδάκης στηρίζει και ενθαρρύνει την προσπάθεια, να αναδιοργανωθεί η ΕΤ.Α.Δ. και να ελεγχθούν τα όποια φαινόμενα διαφθοράς μέσα στην εταιρεία! Μέσα στην ΕΤ.Α.Δ. υπάρχουν φαινόμενα διαφθοράς! Πέφτω από τα σύννεφα καρντάσια! Είναι δυνατό στην εταιρεία που διαχειρίζεται (όλη) την περιουσία του ελληνικού Δημοσίου, να έχει «τρυπώσει» η διαφθορά; Δυσκολεύομαι πολύ να το πιστέψω, ότι τα golden boys εμπλέκονται με αυτό το φαινόμενο.

-Ο Θίοντορ έχει να το λέει, ότι δεν μπορεί να έρθει σε συμφωνία με την ΕΤ.Α.Δ., γιατί αλλάζει συχνά η διοίκηση της εταιρείας. Γιατί αλλάζει συχνά η διοίκηση της ΕΤ.Α.Δ.; Για να μη προλάβουν τα διοικητικά στελέχη να διαφθαρούν; Ή, μήπως, γιατί υπάρχουν, πράγματι, πρόσωπα που ενεπλάκησαν και έπρεπε να απομακρυνθούν;

-«Από την πλευρά μου, δεν θα γίνει κανένας συμβιβασμός με φαινόμενα σαν κι αυτά που σήμερα αποκαλύπτονται. Είναι συνειδησιακό μας καθήκον. Προχωρούμε μπροστά με διαφάνεια, έχοντας να κάνουμε πολλή δουλειά στην Εταιρεία Ακινήτων του Δημοσίου», δήλωσε ο υπουργός εθνικής οικονομίας και οικονομικών. Η λύση είναι μία, υπουργέ μου, για να παταχθεί η διαφθορά. Η κατάργηση της ΕΤ.Α.Δ.! Ακόμα και το πιο έντιμο άτομο να βάλεις μέσα σε ένα περιβάλλον που ευνοεί την διαφθορά, αργά, ή γρήγορα, θα «παραστρατήσει», ή θα αναγκαστεί σε παραίτηση! Δεν είναι το πρόβλημα, επομένως, τα πρόσωπα, αλλά η δομή και ο ρόλος της εταιρείας.

-Η ΕΤ.Α.Δ., όπως και το ΤΑΙΠΕΔ, ιδρύθηκαν την περίοδο της οικονομικής άλωσης της Ελλάδας μέσω των μνημονίων. Τα μνημόνια τελείωσαν, έτσι τουλάχιστον λένε οι πολιτικοί στην Ελλάδα, αλλά το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤ.Α.Δ. έγιναν «καθεστώς»! Οι κυβερνήσεις στην Ελλάδα, δεν τολμούν, ούτε να σκεφτούν, να καταργήσουν τα μνημονιακά πλοκάμια των δανειστών της χώρας. Μη μου πείτε, καρντάσια, ότι το ελληνικό Δημόσιο δεν μπορεί να διαχειριστεί την περιουσία του. Το ΤΑΙΠΕΔ και η ΕΤ.Α.Δ. είναι ο «κέρβερος» των δανειστών, που δεν αφήνουν τα Υπουργεία και τις δημόσιες Υπηρεσίες, να παρεκκλίνουν από την πορεία που καθόρισαν τα διαδοχικά μνημόνια για την Ελλάδα.

-Περιμένω από έναν λεβέντη πρωθυπουργό, ή υπουργό, να καταργήσουν το ΤΑΙΠΕΔ και την ΕΤ.Α.Δ., που είναι «φωλιές» της διαφθοράς. Αλλά, ποιος έχει την λεβεντιά να το πράξει;

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ