• Το αν ήταν ορθή, ή όχι, η απόφαση της διοίκησης της Energean Kavala B.C. (σ.σ. θα μας επιτρέψετε να διατηρούμε μία επιφύλαξη εάν συγκλήθηκε έκτακτο διοικητικό συμβούλιο και ερωτήθηκαν τα υπόλοιπα μέλη), για τη λύση της συνεργασίας με τον καλαθοσφαιριστή Λούκα Μίτροβιτς, θα φανεί στο μέλλον. Το βέβαιο είναι, ότι η συγκεκριμένη επιλογή παίκτη αποδείχτηκε άστοχη, αφού η συνεργασία διακόπηκε πριν ολοκληρωθεί ο Οκτώβριος!
  • Δεν είχαμε διάθεση να δώσουμε συνέχεια στο ζήτημα αυτό, αλλά «προκληθήκαμε» από ένα κακοπροαίρετο σχόλιο αναγνώστη, ο οποίος μας ρώτησε, μέσω ηλεκτρονικού μηνύματος, πόσο καιρό έπρεπε να περιμένει ο Καβαλιώτικος σύλλογος τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή, για να αποδώσει καλύτερα στα παιχνίδια του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας.
  • Η απάντηση στο ερώτημα είναι απλή. Όσο χρόνο χρειαζόταν! Από τη στιγμή που έγινε η συγκεκριμένη επιλογή παίκτη και όχι κάποιου άλλου, ο οποίος θα μπορούσε να εγκλιματιστεί πιο γρήγορα και θα ήταν εγνωσμένης αξίας, έπρεπε να δοθεί και η «πίστωση χρόνου». Ο Σέρβος καλαθοσφαιριστής αφίχθηκε στην Καβάλα πιο αργά από τους υπόλοιπους και επιπλέον έκανε ελλιπή προετοιμασία.
  • Επίσης, δεν πρέπει να λησμονούμε, ότι υπέγραψε το πρώτο συμβόλαιο με σύλλογο εκτός των συνόρων της πατρίδας του και ότι είναι νεαρός στην ηλικία. Η περίοδος προσαρμογής διαφέρει σε κάθε παίκτη. Πράγματι, στα πρώτα παιχνίδια στο πρωτάθλημα, δεν σκόραρε πολύ και προφανώς, δεν ικανοποίησε τον προπονητή της ομάδας στον ρόλο που του ανέθεσε. Ωστόσο, αρνούμαστε να δεχτούμε ότι ήταν ο βασικός υπαίτιος για τις τρεις ήττες στα τέσσερα παιχνίδια και αυτός που έπρεπε να «πληρώσει το μάρμαρο».
  • Η καλαθοσφαίριση είναι ομαδικό άθλημα, που σημαίνει ότι, για να έρθει το θετικό αποτέλεσμα, δηλαδή η νίκη, χρειάζεται να υπάρχει καλή συνεργασία μεταξύ των παικτών και μεταξύ του προπονητή με τους παίκτες. Λυπούμαστε, αλλά είναι αφελές να περιμένουν στην Energean Kavala B.C. από έναν 22χρονο, ο οποίος θα αγωνιστεί για πρώτη φορά σε πρωτάθλημα άλλης χώρας πλην της πατρίδας του και με ελλιπή προετοιμασία, να σκοράρει από την αρχή είκοσι πόντους μέσο όρο σε κάθε παιχνίδι, να «μοιράζει» τέσσερις, ή πέντε, τελικές πάσες, να κάνει τρία κλεψίματα και να έχει ποσοστό ευστοχίας στο μακρινό σουτ 50%.
  • Η διοίκηση και ο προπονητής της Energean Kavala B.C. πήραν ένα ρίσκο με την επιλογή του Λούκα Μίτροβιτς. Και το ρίσκο αυτό δεν βγήκε. Όμως, μία «νεοφώτιστη» ομάδα, δεν μπορεί να στηριχτεί σε έναν rookie (σ.σ. πρωτοεμφανιζόμενο), για να παραμείνει στην κατηγορία. Αν η Energean Kavala B.C. χρειάζεται σκόρερ με σταθερά διψήφιο αριθμό πόντων, έπρεπε να αναζητήσει έμπειρο παίκτη από ένα πρωτάθλημα υψηλότερης ανταγωνιστικότητας από αυτό της Σερβίας, ή έναν παίκτη με παραστάσεις από την ελληνική Α1 και Α2 εθνική κατηγορία.
  • Συνοψίζοντας, αν ο Λούκα Μίτροβιτς θεωρείται αποτυχημένη επιλογή, την ευθύνη φέρει εκείνος που έκανε την επιλογή. Θα χαρούμε εάν υπάρξει μία διαφορετική άποψη με επιχειρηματολογία και όχι με απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς. Αλλιώς, δεν θα ασχοληθούμε, ξανά, με άτομα που χαμηλώνουν το επίπεδο της συζήτησης.

4 ΣΧΟΛΙΑ

  1. Χαίρομαι κ Κοιβέρογλου που ασχολείστε με το σχόλιο μου…
    Ας πάμε στο θέμα μας και αν μου επιτρέπεται να σχολιάσω και εγώ το άρθρο σας που θα ζήλευε και ο Σκουντής με την επιχειρηματολογία σας….Κακοπροαίρετο ένα σχόλιο που ρωτάει πόσο καιρό έπρεπε να μείνει ο Μίτροβιτς όταν ομάδες όπως η Καστοριά,ο Ερμής Αγιάς,ο Ηρακλής έχουν ήδη αλλάξει ξένο παίχτη και πήραν καλύτερο??Απαγορεύεται να γίνουν διορθωτικές κινήσεις σε μία ομάδα???
    Να ξέρετε ότι το απλό είναι και το πιο δύσκολο!!!
    Ελπίζω το σχόλιο μου να ανεβεί αυτή την φορά…

    • Δεν γνωρίζω εάν ο αγαπητός συνάδελφος, Βασίλης Σκουντής, θα ζήλευε το άρθρο, αλλά η αναφορά σας στο όνομά του με τιμάει ιδιαίτερα. Από κει και πέρα, δεν είναι κακοπροαίρετο ότι ρωτήσατε πόσο καιρό έπρεπε να παραμείνει ο Λούκα Μίτροβιτς στην Energean Kavala B.C. Είναι, όμως, κακοπροαίρετο, να σχολιάζετε ότι ο αρθοραγράφος ασχολείται, πάλι, με ένα άθλημα (την καλαθοσφαίριση) που δεν γνωρίζει. Δηλαδή, εμμέσως πλην σαφώς, είναι άσχετος με το αντικείμενο. Προκαλεί, ωστόσο, απορία, ότι εσείς ασχολείστε με την επιχειρηματολογία ενός άσχετου αρθρογράφου, την οποία θα ζήλευε ένας άλλος εκλεκτός συνάδελφος του! Εκτός κι αν, η αναφορά αυτή είναι ειρωνική, όπως και η προηγούμενη. Σαφώς και δεν απαγορεύεται στις ομάδες να κάνουν διορθρωτικές κινήσεις. Εάν οι ομάδες που αναφέρετε έχουν αλλάξει, ήδη, τον αλλοδαπό παίκτη τους, δεν σημαίνει ότι πρέπει να κάνουν το ίδιο και οι υπόλοιπες. Εάν θέλετε να θεωρήσουμε υπεύθυνο, αποκλειστικά, τον Σέρβο καλαθοσφαιριστή, για τις ήττες που έκανε η Energean Kavala B.C. στην αρχή του πρωταθλήματος της Α2 εθνικής κατηγορίας, να συμφωνήσουμε για να ικανοποιηθείτε. Δεν είναι επιχείρημα, όμως, ότι άλλες ομάδες προχώρησαν σε αλλαγή αλλοδαπού παίκτη πριν συμπληρωθεί ένας αγωνιστικός μήνας. Και δεν μας αφορά τι κάνουν οι άλλες ομάδες. Μακάρι, το επόμενο σχόλιο που θα στείλετε, να κάνει τον γράφοντα και τον Β. Σκουντή να ζηλέψουμε.

        • Εάν θεωρείτε “πόλεμο” προς την ομάδα της πόλης σας(!), ότι ένας συντάσκτης εκφράζει τεκμηριωμένα την άποψη του, τότε θλιβόμαστε βαθύτατα εμείς. Επίσης, λυπούμαστε πολύ γιατί συνεχίζετε να είστε κακοπροαίρετος, να σχολιάζετε χωρίς επιχειρήματα και, μάλιστα, ανωνύμως! Δεν επιθυμούμε να έχουμε άλλη “επαφή” μαζί σας.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ