-Τον Νοέμβριο του έτους 2008, η εταιρεία συμβούλων οργανώσεως επιχειρήσεων με την ονομασία Planning Α.Ε. παρέδωσε στην τότε Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Καβάλας μία πρόταση με τίτλο: «Διερεύνηση χρηματοδότησης της λειτουργίας του νέου κολυμβητηρίου Καβάλας» στο Περιγιάλι. «Η παρούσα μελέτη αφορά στην διερεύνηση του κόστους λειτουργίας του κλειστού κολυμβητηρίου και των αντίστοιχων πιθανών εσόδων του, καθώς και στην διατύπωση εναλλακτικών προτάσεων αξιοποίησής του, στο πλαίσιο της συντονισμένης προσπάθειας που καταβάλλεται για έναρξη της λειτουργίας του», ανέφεραν οι συντάκτες στον πρόλογο.
-Σε άλλη παράγραφο ανέφερε ότι: «Στο πλαίσιο της διαχείρισης του κολυμβητηρίου από τον Δήμο Καβάλας και προκειμένου να επιτευχθεί βιωσιμότητα στην λειτουργία του, μία εκ των ουκ άνευ προϋπόθεση είναι, ότι θα πρέπει να υπάρξει η εκ περιτροπής λειτουργία του κλειστού κολυμβητηρίου με το ανοιχτό κολυμβητήριο μέσα στο ημερολογιακό έτος. Συγκεκριμένα, το κλειστό κολυμβητήριο προτείνεται να λειτουργεί τους χειμερινούς μήνες (μία περίοδο 8 μηνών από Οκτώβριο έως Μάιο), ενώ το ανοιχτό κολυμβητήριο θα μπορεί να λειτουργεί τους θερινούς μήνες (Ιούνιο με Σεπτέμβριο)». Και προσθέτει: «Με αυτόν τον τρόπο: επιτυγχάνεται καλύτερος επιμερισμός των κέντρων κόστους μεταξύ των δύο κολυμβητηρίων (ενεργειακές δαπάνες, προσωπικό το οποίο θα απασχολείται εκ περιτροπής και στα δύο κολυμβητήρια), δημιουργείται μία ζήτηση των υπηρεσιών του νέου κολυμβητηρίου από «χρήστες» που μέχρι πρότινος εξυπηρετούνταν μόνο από το ανοιχτό κολυμβητήριο».
-Κι επειδή μερικοί ίσως μιλήσουν για μία μεμονωμένη πρόταση, στο επιχειρηματικό σχέδιο 2009-2011 που ετοίμασε η (Καβαλιώτικη) εταιρεία «Οργανοτεχνική Α.Ε.» για τον Δήμο Καβάλας, τον Οκτώβριο του έτους 2008, αναφερόταν ότι: «Το επιχειρησιακό σχέδιο που παρουσιάζεται σ’ αυτό το τεύχος αναφέρεται στην λειτουργία του νέου κλειστού κολυμβητηρίου. Ωστόσο, προτείνεται με έμφαση, η λειτουργία και του ανοιχτού κολυμβητηρίου να υπαχθεί στην ευθύνη της διοικητικής επιτροπής του κλειστού κολυμβητηρίου. Η κεντρική ιδέα του συνδυασμού της λειτουργίας των δύο κολυμβητηρίων, είναι η συμπληρωματικότητα σε επίπεδο τόσο προσφερόμενων υπηρεσιών, όσο και απασχόλησης προσωπικού».
-Δηλαδή, σε δύο μελέτες που έγιναν από διαφορετικές εταιρείες συμβούλων, για λογαριασμό των δύο φορέων αυτοδιοίκησης (Νομαρχία και Δήμο Καβάλας), υπάρχει ταύτιση στην άποψη ότι πρέπει να συνεχιστεί η λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου. Η τότε δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας, με επικεφαλής τον Κωστή Σιμιτσή και οι επόμενες, δεν έλαβαν υπόψη την σοβαρή πρόταση των συμβούλων. Δυστυχώς, σταμάτησαν την λειτουργία του ανοιχτού κολυμβητηρίου και σήμερα ο δήμαρχος, Θόδωρος Μουριάδης, «παρακαλάει» να το πάρει το ελληνικό Δημόσιο με διαπιστωτική πράξη! Εάν το ελληνικό Δημόσιο ήθελε και μπορούσε να πάρει το ανοιχτό κολυμβητήριο, με μία απλή διαπιστωτική πράξη, γιατί δεν το έπραξε τόσα έτη; Ο λόγος είναι, ότι στην διοίκηση του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας υπήρχαν Καβαλιώτες που αγαπούσαν τον τόπο και δεν σκέφτηκαν να διεκδικήσουν το κολυμβητήριο από τον Δήμο. Το ζήτημα με την διεκδίκηση του κολυμβητηρίου ανέκυψε, μετά από την τοποθέτηση του Άγγελου Βλάχου στην θέση του διευθύνοντα συμβούλου του Ο.Λ.Κ. Ο Άγ. Βλάχος είναι άνθρωπος του ΤΑΙΠΕΔ, που είναι ο μοναδικός μέτοχος του Ο.Λ.Κ. και ένας τεχνοκράτης. Εξυπηρετεί, πρωτίστως, τα συμφέροντα του ΤΑΙΠΕΔ. Και στην προκειμένη περίπτωση, το ΤΑΙΠΕΔ έχει συμφέρον να παραχωρήσει την έκταση πίσω από τον υπήνεμο μόλο του λιμανιού «απόστολος Παύλος», για να κατασκευαστεί η μαρίνα τουριστικών σκαφών από ιδιώτη. Δεν αποκλείουμε να υπάρχει ενδιαφερόμενος, ο οποίος πιέζει το ΤΑΙΠΕΔ να προχωρήσει την γραφειοκρατική διαδικασία. Για να υλοποιηθεί ο σχεδιασμός αυτός, πρέπει να υφαρπάξει το ΤΑΙΠΕΔ το ανοιχτό κολυμβητήριο από τον Δήμο Καβάλας.
-Έτσι, τον ρόλο του «Δούρειου ίππου» ανέλαβε ο Θόδ. Μουριάδης, ο οποίος χρησιμοποιεί πολύ φθηνά επιχειρήματα, για να μην επαναλειτουργήσει το ανοιχτό κολυμβητήριο. Όπως, ότι η πόλη έχει ένα εξαιρετικό κλειστό κολυμβητήριο και δεν μπορεί να συντηρεί δύο κολυμβητήρια. Και ότι, για να ανακαινιστεί το ανοιχτό κολυμβητήριο χρειάζεται 1,8 εκατομμύριο ευρώ που δεν διαθέτει ο Δήμος Καβάλας. Για την λειτουργία των δύο κολυμβητηρίων έδωσαν την απάντηση οι μελέτες των εταιρειών συμβούλων που προαναφέραμε. Για τα χρήματα της ανακαίνισης, θα πούμε στον δήμαρχο ότι αν καταθέσει την μελέτη που έκανε στην αρχή της πρώτης θητείας του, ο υφυπουργός αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, θα του δώσει το απαραίτητο χρηματικό ποσό για το έργο. Λυπούμαστε, αλλά ο Θόδ. Μουριάδης συνεχίζει να λειτουργεί σε βάρος των συμφερόντων του Δήμου και του Καβαλιώτικου λαού.