-Εφόσον η δημοτική Αρχή του Δήμου Καβάλας αποφάσισε να τοποθετήσει καλλιτεχνικό, οικονομικό και οργανωτικό σύμβουλο, για την διεξαγωγή του φεστιβάλ Cosmopolis, θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθεί ένας ανεξάρτητος Οργανισμός που θα «τρέξει» την συγκεκριμένη διοργάνωση τα επόμενα έτη.

-Δεν είναι σωστό, κατά την άποψη μου, ο Δήμος Καβάλας να χρηματοδοτεί μία διοργάνωση, μέσω της κοινωφελούς επιχείρησης «Δημωφέλεια», για να ικανοποιήσει το καλλιτεχνικό όραμα ενός ανθρώπου. Πολύ περισσότερο, όταν η οικονομική ενίσχυση γίνεται σε βάρος άλλων αναγκών του Δήμου και της κοινωφελούς επιχείρησης. Δεν δέχομαι να αναστέλλονται εκδηλώσεις που είναι θεσμοί και δεν τόλμησαν να τις καταργήσουν όλες οι προηγούμενες δημοτικές Αρχές, με το πρόσχημα της εξοικονόμησης χρημάτων, αλλά να καταβάλλεται οικονομική αποζημίωση σε έναν «διορισμένο» καλλιτεχνικό συνεργάτη της «Δημωφέλεια».

-Αναφέρομαι στα πρωταθλήματα ποδοσφαίρου 6Χ6 και κυρίως καλαθοσφαίρισης (minibasket) των δημοτικών σχολείων του Δήμου Καβάλας, τα οποία διακόπηκαν λόγω της πανδημίας και μπορούσαν να διεξαχθούν στην τρέχουσα σχολική περίοδο. Είναι διοργανώσεις, οι οποίες, εκτός των άλλων, βοηθούσαν σημαντικά τα τοπικά αθλητικά σωματεία στην ανάπτυξη των Ακαδημιών τους με μικρά παιδιά και των αθλημάτων του ποδοσφαίρου και της καλαθοσφαίρισης.

-Αν θέλει ο καλλιτεχνικός σύμβουλος να πραγματοποιήσει το όραμα που έχει για το φεστιβάλ Cosmopolis, να τρέξει για να βρει έσοδα, από διαφημίσεις-χορηγίες κ.λπ., ώστε να κάνει τις εκδηλώσεις που θέλει και να καλύψει την οικονομική αποζημίωση που λαμβάνει. Ο Δήμος Καβάλας και συγκεκριμένα η «Δημωφέλεια», οφείλουν να στηρίξουν τις εκδηλώσεις που έχουν πραγματικά κοινωφελή χαρακτήρα, όπως είναι ο μαζικός και ο σχολικός αθλητισμός.

ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ

εισάγετε το σχόλιό σας!
παρακαλώ εισάγετε το όνομά σας εδώ